L’Ajuntament s’adhereix a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

L’Ajuntament s’adhereix a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

  • Les banderes de l’arc de Sant Martí onejaran en diversos punts del municipi durant tot el cap de setmana per tal de donar visibilitat als drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals, així com instar a la tolerància zero a la discriminació

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, amb el consens de tots els grups polítics municipals, s’adhereix al Manifest Institucional del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la Intersexualitat, que es commemora aquest diumenge 17 de maig de 2020.

Declaració institucional Dia Internacional contra la LGTBIfòbia 2020

El manifest institucional del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha estat promogut per les entitats del Consell Nacional LGBTI, entre les quals es troba la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGTBI de Catalunya, que va néixer amb l’objectiu de sensibilitzar i informar a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir la LGTBIfòbia.

Actualment encara persisteix la persecució i exclusió d’aquest col·lectiu per part d’algunes persones, i en un important nombre de països, encara avui se’ls hi apliquen penes de presó, tortura o fins i tot de mort. Per aquest motiu, durant tot el cap de setmana les banderes LGTBI onejaran en diferents punts del municipi.

Cal recordar que l’equitat i no discriminació són drets humans fonamentals que es recullen en la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

En aquest context, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp vol donar suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència a causa de la seva identitat o orientació sexuals al llarg de la seva vida i arreu del món, per tal que aquesta situació no continuï persistint en el temps.

En aquest enllaç podeu visualitzar el vídeo “Acompanyament de la xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGTBI durant el confinament per la Covid-19”.

Comparteix aquest article