L’Ajuntament se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb una programació especial

L’Ajuntament se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb una programació especial

  • Les associacions de dones del municipi seran les encarregades aquest any de llegir el manifest institucional el dia 8 de març

Les regidories de Polítiques d’Igualtat i de les Dones, Joventut, Impuls Econòmic, Educació, Pla de Barris i Cultura, a través de les biblioteques municipals, s’han coordinat per oferir una programació conjunta per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març. Es tracta d’un programa transversal que aposta per actes que fomenten la igualtat de gènere, que trenquen estereotips i que es dirigeixen a tota la ciutadania.

La programació s’inicia el proper dimarts dia 3 de març amb dues activitats: l’espectacle teatral “La princesa en texans” de la Companyia Sgratta, que tindrà lloc a les 10.30 h al Centre Polivalent de Miami Platja i està adreçat als alumnes de segon de primària de les tres escoles municipals; i la xerrada “El maltractament a les dones grans”, adreçada a públic adult i que tindrà lloc a les 17 h al Casal d’Avis de Mont-roig a càrrec de Míriam Díaz, psicòloga i directora del Centre L’Onada.

El dia 8 de març es llegirà el manifest institucional i es faran caminades reivindicatives. A Mont-roig, la lectura tindrà lloc a les onze del matí a la Plaça Mossèn Gaietà Ivern i posteriorment es farà la caminada popular. Pel que fa a Miami Platja, l’acte s’iniciarà amb la caminada i un cop arribin al Centre Polivalent es llegirà el manifest institucional. Les caminades estan obertes a tothom, amb un recorregut fàcil per tal que hi hagi la màxima participació possible.

D’altra banda, aquest any s’ha volgut donar protagonisme a les entitats de dones del municipi, per aquest motiu les encarregades de llegir el manifest seran les representants de la Unió de Dones de Mont-roig i de l’Asociación El Jardín de Violeta, de Miami Platja.

Cal destacar també la III Trobada de dones empresàries i directives, que aquest any tindrà lloc el dia 12 de març i que té per objectiu reunir al teixit empresarial femení del territori per tal de crear sinèrgies. L’activitat comptarà amb una xerrada formativa i dinar networking. Les dones interessades en participar-hi es poden inscriure enviant un correu a promocio@mont-roig.cat o bé poden trucar al 977 17 25 27 per demanar més informació.

Altres propostes a destacar són les xerrades que oferiran noies i dones esportistes del municipi, que explicaran les seves experiències en el món de l’esport. Aquesta activitat enllaça amb la campanya #ThoEstàsPerdent de la Generalitat, dirigida a donar més visibilitat a l’esport femení amb l’objectiu d’avançar cap a la igualtat plena.

A més, també s’han programat altres activitats com ara tallers, xerrades, conta contes, exposicions, presentacions de llibres, etc. que s’allargaran durant tot el mes de març.

Programació Dia Internacional de les Dones 2020

Comparteix aquest article