L’Alcalde declara la situació d’emergència sanitària al municipi a causa del coronavirus i ordena més mesures extraordinàries

L’Alcalde declara la situació d’emergència sanitària al municipi a causa del coronavirus i ordena més mesures extraordinàries

  • Es tanquen tots els equipaments municipals, excepte els que prestin serveis essencials o ofereixin atenció ciutadana, i es revoquen temporalment les llicències per als mercats i les autoritzacions d’ocupació d’espais públics donades a entitats o organitzacions

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho ha declarat aquest vespre la  situació d’emergència sanitària al municipi com a mesura de prevenció de la pandèmia de COVID-19. Paral·lelament ha activat a nivell municipal el Pla d’actuació del PROCICAT per emergència associada a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, per tal d’establir els mecanismes necessaris per a garantir els serveis bàsics i essencials a la població.

Així mateix ha ordenat el tancament de tots els equipaments municipals excepte aquells que prestin serveis essencials o ofereixin atenció ciutadana. En aquest sentit, insta a garantir en aquestes oficines que atenen a la ciutadania mesures de prevenció i higiene, d’acord amb les recomanacions del departament de Salut.

A més, i d’acord amb les indicacions de la Direcció General de Protecció Civil, es considera important garantir la continuïtat en la prestació dels serveis municipals competents en Serveis Socials, Seguretat, Emergències i Protecció Civil, Sanejament i Subministraments bàsics.

D’altra banda, es revoquen temporalment les llicències i autoritzacions d’ocupació de via pública per a la venda ambulant al municipi (mercats). Es revoquen també temporalment i mentre es mantingui el tancament d’equipaments municipals, aquelles autoritzacions d’ús d’espais en aquests que s’hagin donat a entitats i altres organitzacions.

L’Alcalde ha convocat també per demà divendres una Junta de Portaveus extraordinària per tractar sobre l’afectació d’aquesta emergència sanitària al municipi, les mesures adoptades i les que s’hagin de prendre en les pròximes hores o dies.

Comparteix aquest article