L’Alcalde de Mont-roig confia que el Ministeri de Foment inclogui una partida per executar el Passeig de les Cales a Miami Platja

L’Alcalde de Mont-roig confia que el Ministeri de Foment inclogui una partida per executar el Passeig de les Cales a Miami Platja

  • franc-morancho-premsa

    L’alcalde Fran Morancho, durant la roda de premsa a Cala Bot, a Miami Platja.

    Espera que els propers Pressupostos Generals de l’Estat incloguin els diners per aquest projecte aturat des de fa més de sis anys amb l’excusa de la crisi econòmica.

L’Alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha reiterat avui en una trobada amb periodistes la necessitat que el Ministeri de Foment, a través del departament de Costes, inclogui en els propers pressupostos generals de l’Estat pel 2017 una partida per executar el Passeig de les Cales de Miami Platja, amb un projecte redactat fa mes de sis anys i que continua aturat pendent de la licitació de les obres.

D’aquesta manera, Morancho aprofita per transmetre a l’opinió pública el consens de totes les formacions polítiques del municipi que van votar per unanimitat la moció en el darrer ple.  Morancho ha afirmat que “hem esperat a que hi hagi el nou Govern de l’Estat per tornar a recordar-los la degradació actual de la via que afecta als veïns i a l’estiu als turistes. Ara ja no hi han més excuses per demorar aquesta inversió ja que el greuge comparatiu amb d’altres municipis del litoral del nostre país és més que evident”. Morancho també ha explicat que des de l’Ajuntament ja es fa tot el manteniment possible, asfaltant els carrers, millorant la il·luminació i amb nou mobiliari, però “és Foment qui té les competències per executar el passeig”, ha reblat.

L’alcalde ha recordat davant dels mitjans de comunicació que ja fa més de quinze anys que l’ajuntament va fer la tramitació urbanística per protegir aquestes cales, una tramitació urbanística que va permetre redactar el projecte de construcció d’aquest passeig l’any 2010. El passeig va ser dissenyat per l’estudi d’arquitectura i disseny Capella Garcia Arquitectura, del reconegut arquitecte Juli Capella. A disset metres sobre el nivell del mar, des de la Platja Cristall i fins a la de l’Estany Gelat, el passeig recorrerà els penya-segats i les sis cales amb les quals compta Miami Platja. Fins ara només hi ha executat un tram d’1’5 quilòmetres a la zona de la platja Cristall finançats íntegrament per la iniciativa privada ja que Foment no hi va invertir.

El projecte del Passeig de les Cales tenia un pressupost proper als 14 milions i per aquest motiu Morancho ha recordat que la seva proposta a Costes era de dividir la seva execució en set fases per poder-lo assumir d’una forma més fàcil. Amb tot, des de Madrid no hi ha hagut cap altre moviment tot i les reunions mantingudes en els últims mesos. “Ja no ens poden donar més voltes com a excusa la crisi econòmica dels últims anys. Considerem que es tracta de voluntat política”, ha afegit, recordant que aquest acord del ple ha estat transmès a totes les formacions polítiques del municipi perquè el traslladin als diputats que tenen a Madrid i també a les forces polítiques que, tot i no tenir representació al consistori, de Mont-roig del Camp tenen diputats a Madrid. L’alcalde de Mont-roig ha conclòs la seva trobada amb els periodistes reiterant que continuarà reclamant aquesta inversió que ha qualificat com a “inversió pel municipi ja que no és el projecte de Fran Morancho, ni del PSC, ni de ningú en concret: és el projecte de tothom”.

El projecte

L’estudi que va redactar el projecte del Passeig de les Cales va optar per un disseny acurat que respon als requeriments de cada tram i que sorteja les dificultats que es presenten. Les condicions orogràfiques de les cales i l’existència d’edificacions en el recorregut del traçat dificulten que el passeig segueixi un camí lineal. En aquest sentit, es vol aconseguir un passeig continu que permeti convertir-lo en un mirador permanent. Així, en un inici es van projectar, per exemple, ponts i passarel·les penjants a les Cales dels Àngels i de les Sirenes que facilitin el seguiment del passeig per davant dels edificis construïts arran dels penya-segats.

Millorar-ne l’accessibilitat, preservar l’espai natural i oferir un nou espai ciutadà en aquesta zona són els principals objectius del projecte. La intenció és que s’utilitzin materials naturals i recursos originals per fugir del típic passeig de palmeres, bancs i papereres. Per tant, es preveu que en els dos quilòmetres i mig que tindrà el recorregut, es compti amb diversos serveis, zones d’ombra i de descans, espais enjardinats i accessos a la platja concebuts de manera diferent als actuals.

Comparteix aquest article