Les biblioteques municipals bufen les espelmes per Sant Jordi

Les biblioteques municipals bufen les espelmes per Sant Jordi

  • Hi haurà parades de llibres i roses i la participació de diverses entitats locals

El Sant Jordi d’aquest 2018 serà especial a Mont-roig del Camp perquè,  a més a més de celebrar la diada del llibre i la rosa, es commemora l’aniversari de les biblioteques municipals Joan Miró. En concret, la del nucli de Mont-roig compleix 30 anys i la de Miami Platja 15. Per això, durant la tarda del dia 23 hi haurà diversos actes a l’exterior de les biblioteques, amb paradetes de llibres, tallers de manualitats, photocalls, espectacles infantils, parlaments institucionals i la participació de diverses entitats locals que ajudaran a bufar les espelmes del pastís d’aniversari.

A Mont-roig els actes començaran a les 5 de la tarda i tindran lloc a l’aparcament de la Casa de Cultura, amb la venda de llibres, roses i tallers de manualitats a càrrec dels Brivalls i de la pròpia biblioteca. En aquesta hora començarà l’espectacle “Posa’t en òrbita” de la cia. Escalivada. Després dels parlaments institucionals la biblioteca de Mont-roig bufarà les 30 espelmes i entregarà els premis del concurs de punts de llibre i als súper lectors 2017. A continuació hi haurà ballada de gegants amb la Colla Gegantera del Barri de Dalt Pitota i Pitot, la Colla Gegantera del Barri dels 6 carrers i els Grallers de Mont-roig, A tres quarts de 7 està prevista una ballada de sardanes amb la Rotllana mont-rogenca. La celebració acabarà amb el concert de Sant Jordi de la Coral Sant Miquel de Mont-roig.

A Miami Platja, la venda de llibres i roses també començarà a les 5 de la tarda. Hi haurà també tallers a càrrec de l’Associació Lluna Roja. A les 18 h està prevista la representació de l’espectacle “El viatge més bonic del món” de la mà amb la cia La Boia Teatre, (es representarà també el dia 21 d’abril, a les 7 de la tarda al Casal de joves K1 de Mont-roig). Seguidament hi haurà l’actuació de l’Associació Line Dance & Country Mont-roig / Miami. A dos quarts de vuit estan previstos els parlaments institucionals per seguidament bufar les 15 espelmes de la Biblioteca de Miami Platja i entregar els premis als súper lectors. La festa acabarà amb l’actuació de la batucada de Miami Sona.

Pinta el cartell de Sant Jordi 2018

Per tercer any consecutiu, els nens i nenes podran pintar els elements el cartell de Sant Jordi al seu gust. En aquest cas, a més, es convida a retallar les imatges i a construir unes titelles de pal que també poden servir per fer una representació de la llegenda de Sant Jordi amb ombres xineses.

Programació especial de les biblioteques

Era el 20 d’abril de 1988 quan va obrir les portes la biblioteca Joan Miró de Mont-roig i el 23 d’abril de 2003 quan ho feia la de Miami Platja. Se celebren doncs, els 30 i els 15 anys d’un servei de llarg recorregut, que no només alberga llibres sinó que és punt neuràlgic del municipi, de cultura de proximitat i de socialització dels veïns i veïnes. Per commemorar les efemèrides s’han programat activitats especials durant tot l’any. De fet, aquest Sant Jordi serà un dels moments de màxima celebració, però ja hi ha hagut activitats especials durant tot el mes d’abril. Els dies 12 i 16 d’abril es van fer contacontes per adults amb Rat Cebrián i Agus Farré i els dies 11 i 18 d’abril en Jeep Gasulla va oferir contes de dracs i cavallers.

Comparteix aquest article