Les terceres Jornades del Calçot posen en valor la gastronomia de Mont-roig i Miami Platja i el calçot cultivat al municipi

Les terceres Jornades del Calçot posen en valor la gastronomia de Mont-roig i Miami Platja i el calçot cultivat al municipi

  • Del 14 de febrer a l’1 de març, diversos restaurants prepararan plats i menús amb aquesta ceba com a gran protagonista

Regidors i regidores de l’Ajuntament amb els participants de les III Jornades Gastronòmiques del Calçot

La tercera edició de les Jornades Gastronòmiques del Calçot de Mont-roig i Miami Platja que impulsa l’Ajuntament a través de Mont-roig  Miami Turisme arrenquen demà 14 de febrer i s’allargaran fins a l’ 1 de març. Aquesta iniciativa, que s’ha presentat aquest dijous al matí a la finca del productor local Arran de Terra, comptarà amb la participació d’11 establiments de restauració i diversos agricultors que cultiven aquest producte al municipi.

Les jornades tenen un doble objectiu, segons ha explicat en la presentació l’alcalde Fran Morancho, “per una banda es tracta d’ajudar a generar moviment als establiments de restauració local durant la temporada baixa del mes de febrer i de l’altra banda potenciar els calçots elaborats per mitja dotzena de productors de la localitat, que entre tots ells poden arribar a comercialitzar al voltant de 6 milions de calçots d’un sabor i una qualitat excel·lent”.

Aquestes jornades gastronòmiques amb el calçot com a protagonista van néixer fa tres anys quan es va decidir tirar endavant i potenciar un calendari gastronòmic propi que actualment el formen 4 jornades més (Fira del Vi, Ruta de la Tapa, Jornades del Pop i Jornades de l’arròs de tardor), segons ha recordat la regidora de Turisme, Yolanda Pérez, que també s’ha  mostrat satisfeta de la participació d’establiments de tot el municipi, de Miami Platja i de Mont-roig, i de la bona acollida entre el públic local i també de la demarcació.

Diverses propostes i preus

Els restaurants ofereixen una proposta ben diversa i amb preus que oscil·len entre 3,5 i 35 euros. Es tracta de tapes, plats i menús elaborats amb calçot, amb preus de 12 o 20/25 euros, així com calçotades completes al preu de 30/35 euros. De fet, un dels objectius és afavorir la presència del calçot a la restauració del municipi més enllà de la tradicional calçotada.

 

En aquest enllaç podeu consultar el programa complet de les Jornades Gastronòmiques del Calçot 2020

Comparteix aquest article