Miami Platja ha acollit avui una jornada tècnica sobre les oportunitats del turisme nàutic

Miami Platja ha acollit avui una jornada tècnica sobre les oportunitats del turisme nàutic

Aspecte del Centre Polivalent de Miami Platja durant la jornada

  • La regidora de Turisme de Mont-roig del Camp, Yolanda Pérez, ha destacat l’aposta ferma de l’Ajuntament per aquest turisme nàutic i tot allò que l’envolta 

Els reptes de futur i les noves oportunitats per al turisme nàutic han estat els eixos de debat de la Jornada Tècnica Estació Nàutica Costa Daurada i Terres de l’Ebre – Nàutic Parc, que ha tingut lloc aquest matí al Centre Polivalent de Miami Platja.

La Jornada Tècnica ha comptat amb la presència de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Yolanda Pérez, que en la seva intervenció de benvinguda ha destacat que “aquesta jornada té una gran importància per millorar la destinació i la seva oferta. Al nostre municipi hem cregut en la importància de segmentar l’oferta  turística per productes i el nàutic és un d’ells”.  En aquest sentit, ha recordat  que “s’està a punt d’adjudicar el Club de Mar, un projecte que es va començar a treballar el 2018 i que està previst que es posi en marxa de forma imminent”. Una proposta que neix amb l’objectiu de diversificar l’economia, obrir-se al mar, desestacionalitzar la temporada turística, però “sobretot i molt important, crear afició i generar escola. És a dir, no només pensant en el turisme sinó també en la població local per tal que el mar pugui ser un lloc més on aprendre i fer esport”, ha dit la regidoria de Turisme. A banda del segment nàutic, Pérez també ha destacat el treball que s’està fent per potenciar conjuntament la marca Miró al nostre municipi de forma coordinada amb la Fundació Mas Miró. Cal recordar precisament que Mas Miró és finalista al millor museu europeu de l’any en unes jornades que se celebren aquest cap de setmana a Estònia.

El futur de la nàutica

La jornada de debat pren especial rellevància a l’hora de definir el futur de la nàutica en l’àmbit global amb la mirada posada a l’Agenda 2030. Serà aquell any quan les emissions de gasos a l’atmosfera hauran de ser netes, sense perdre de vista que al 2050 s’han d’eliminar totalment les emissions. Per això, la Jornada d’Estació Nàutica Costa Daurada i Terres de l’Ebre té com a objectiu també esdevenir un punt de trobada entre empreses d’activitats, representants d’administracions públiques i responsables de diverses organitzacions per parlar del futur del turisme nàutic a nivell global. Durant la Jornada s’han plantejat qüestions entre les quals cal destacar si la navegació es realitzarà amb motors elèctrics o quin paper ha de jugar l’hidrogen verd en la navegació. Més enllà de conèixer de la mà d’experts quin pot ser el futur a pocs anys vista, la Jornada ha tractat temes de seguretat marítima amb representants de Capitania Marítima i la Unitat de Mar dels Mossos d’Esquadra. A la recta final s’han analitzat les eines per comercialitzar experiències online i quines són les línies d’ajut dels Fons Next Generation a les quals poden accedir les empreses d’activitats nàutiques.

 

 

 

 

 

Comparteix aquest article