El Departament d’Ensenyament confirma que Miami Platja tindrà un institut propi el proper curs escolar 2017/2018

El Departament d’Ensenyament confirma que Miami Platja tindrà un institut propi el proper curs escolar 2017/2018

  • L’actual institut deixarà de ser una secció de l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig del Camp. Aquesta és una de les accions que s’han acordat a la reunió que han mantingut l’Alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i el regidor d’Educació, Enrique López, amb el director General de Centres Públics, Lluís Baulenas.

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, atenent els mitjans en la roda de premsa.

Miami Platja comptarà amb un institut propi i deixarà de ser una secció de l’IES Antoni Ballester de Mont-roig del Camp el pròxim curs. Aquest és un dels principals compromisos que ha traslladat el Departament d’Ensenyament de la Generalitat a l’Ajuntament de Mont-roig del Camp en la reunió que han mantingut aquest dijous l’Alcalde, Fran Morancho, i el regidor d’Educació, Enrique López, amb el director General de Centres Públics, Lluís Baulenas, i amb la directora de Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, Sílvia Rodes.

En aquesta trobada, que va tenir lloc a Barcelona, es van tractar temes com la millora de l’edifici de l’Escola Mare de Déu de la Roca, la inclusió d’un cicle de grau mitjà d’informàtica o la creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME).

“Aquesta és una decisió important, que té com a objectiu millorar l’oferta de secundària a Miami Platja. La finalitat és que aquest centre, amb un projecte i direcció propis, es converteixi en un institut de referència per a les dues escoles del nucli, l’Escola Joan Miró i l’Escola Marcel·lí Esquius”, ha explicat Fran Morancho en roda de premsa. Tot i això, falta per concretar la manera en què es traslladaran els mòduls actuals, que es troben annexos al Joan Miró, a un indret definitiu més cèntric als dos centres. La Generalitat, segons l’alcalde s’ha compromès a col·laborar econòmicament en part d’aquest trasllat que està valorat al voltant de 600.000 euros.

Millores a les instal·lacions de l’Escola Mare de Déu de la Roca

El segon acord que es va tancar en la reunió és la millora de les instal·lacions de l’Escola Mare de Déu de la Roca. En aquest sentit, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat té aprovada una inversió de 88.000 euros que s’executarà aquest any i que consistirà a renovar la teulada del menjador de l’escola. Des de l’Ajuntament es valora positivament aquesta acció i per això es compromet a col·laborar, en la mesura del possible, per tal que es puguin arranjar els principals problemes d’aquest centre que té gairebé 40 anys d’història. Cal recordar que l’any 2009 el consistori ja va fer una inversió de 250.000 euros per canviar totes les finestres.

Grau mitjà d’informàtica

Una de les altres novetats pel proper curs és la possibilitat de cursar un grau mitjà d’informàtica, un dels estudis de formació professional més demandats i amb més sortida laboral. Fins ara, el grau superior d’animació turística no ha tingut l’acolliment que s’esperava. Un dels motius pels quals no s’han omplert les places és el fet de tenir un grau superior sense un grau mitjà que faci de pont dificulta que hi hagi alumnat potencial. En aquest sentit i seguint els compromisos del Pla d’Acció Municipal, s’aposta per un cicle de grau mitjà per donar sortida a un percentatge important d’alumnes. A més, es valorarà la implantació d’un grau superior que pugui donar continuïtat a aquest cicle d’informàtica.

En la trobada, s’han tractat altres temes com la creació de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), que permetrà controlar millor el cens escolar i les fugues d’alumnes a altres localitats, un dels principals problemes detectats al municipi. Així, el Departament d’Ensenyament reconeixerà la OME i ja es podrà treballar amb aquest nou sistema de cara a les preinscripcions del curs vinent.

Jornada intensiva

Pel que fa a la jornada intensiva, un cop acabada la redacció del projecte, elaborat conjuntament amb els pares i centres, es presentarà al Departament per tal que valori la possibilitat d’introduir la jornada intensiva a Primària.

Amb tot, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, en paraules de l’alcalde Fran Morancho, valora satisfactòriament aquesta trobada. Es tracta de la segona reunió amb el director de Centres Públics, Lluís Baulenas. La primera va ser al juliol.

Comparteix aquest article