Mont-roig del Camp escollirà dissabte la nova pubilla

Mont-roig del Camp escollirà dissabte la nova pubilla

Elecció de la Pubilla 2016

Actes Elecció de la Pubilla 2016

Una quinzena de noies, en representació de diverses entitats del municipi i de l’Institut, opten al títol

L’elecció de la Pubilla de Mont-roig del Camp es celebrarà el proper dissabte 14 de maig a la carpa de la Pista d’Estiu. Un any més, diverses entitats del municipi, així com l’Institut Antoni Ballester, presentaran les seves candidates al títol. La pubilla, que serà escollida per un jurat format per un membre de cada associació participant, representarà al municipi de Mont-roig del Camp i podrà participar a la proclamació de la pubilla de Catalunya. Durant l’acte també es donaran a conèixer els dos hereus escollits per l’Institut i per l’Escola Mare de Déu de la Roca, així com la pubilla infantil.

L’acte de nomenament començarà a dos quarts d’onze de la nit a la carpa de la Pista d’Estiu. Tot seguit hi haurà ball amb l’orquestra Swing Latino i discoteca mòbil a càrrec dels Kintus/es ’16.

Les activitats de pubillatge continuaran diumenge a les 12.30h, a la Casa de Cultura Agustí Sardà amb la recepció institucional a totes les pubilles i hereus participants. A continuació s’iniciarà el seguici de les pubilles i hereus acompanyats per les autoritats locals i colles geganteres. A la una del migdia està prevista l’inici de la Missa Major, en honor a Sant Isidre, a l’església Sant Miquel Arcàngel.

Seguidament i coincidint amb els actes del 10è aniversari del Centre d’Estudis Mont-rogencs es presentarà l’Auca històrica de Mont-roig del Camp. Per celebrar l’efemèride l’entitat ha organitzat una festa cultural i popular que comptarà amb l’actuació del trobador vallenc Jordi Jubany i les colles geganteres del municipi, entre d’altres.

Ja a la tarda, a partir de les 6, hi haurà un Festival de Patinatge Artístic per recaptar fons per la Lliga Contra el Càncer. L’acte està organitzat per la Unió de Dones amb la col·laboració de l’Agrupació de Patinatge de Mont-roig.

L’elecció de la pubilla és una de les tradicions més antigues del municipi, iniciada als anys seixanta i que té el seu origen en la festa de la pagesia. Per aquest motiu la seva celebració coincideix cada any amb la festivitat de Sant Isidre, patró dels pagesos. Cada any compta amb la participació de nombroses entitats que presenten les seves candidates a pubilles i que s’impliquen d’una forma ben especial amb aquesta celebració.

Comparteix aquest article