Mont-roig del Camp rep una subvenció del govern per les destrosses del temporal Glòria

Mont-roig del Camp rep una subvenció del govern per les destrosses del temporal Glòria

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquesta setmana que atorgarà una subvenció de 405.406 euros a l’Ajuntament per fer front a les despeses d’arranjament pels danys ocasionats pel temporal Glòria al municipi. Aquesta ajuda s’emmarca en les mesures acordades per l’Executiu per finançar les actuacions d’emergència realitzades pels ens locals i la inversió en reposar infraestructures i serveis municipals pels danys ocasionats pel temporal viscut entre el 19 i el 23 de gener d’aquest 2020.

El temporal Glòria va causar greus desperfectes a molts municipis, sobretot a les Terres de l’Ebre i de la costa gironina, però també al municipi de Mont-roig del Camp, on les destrosses produïdes, sobretot a la zona de la costa, van ser molt importants.

Després del temporal, els serveis tècnics municipals van valorar en 4.871.539 euros els danys públics que la borrasca va ocasionar a la línia de costa, deixant desperfectes a cales i platges, a les xarxes d’aigua, als parcs, als camins i carrers que van quedar intransitables, a l’enllumenat i en la recollida de residus.

Les reparacions portades a terme per l’Ajuntament i també pel Departament de Costes de l’Estat es van allargar durant tota la primavera. Així per exemple, es van haver de reposar els mòduls de la platja, el mobiliari urbà i el mur de contenció de Platja Cristall i reconstruir els accessos, els murs, els fonaments, les esculleres i les rampes, i realitzar aportació de sorra, a moltes cales i platges, que van quedar inaccessibles, com els Penyals, la cala Vienesos, la Santa Fe, la Misteri, la Califòrnia, la Solitari o Cala Bot.

L’ajuda econòmica de la Generalitat servirà per poder revertir, en part, la inversió econòmica que el consistori, i també les empreses Nostraigua i Nostreserveis, van haver d’afrontar per poder reparar tots els serveis que es van malmetre, així com restituir algun element que encara falta, per a la pròxima temporada.

Comparteix aquest article