Mont-roig oferirà un Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació sociocultural i turística

Mont-roig oferirà un Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació sociocultural i turística

S’impartirà en règim d’alternança i formació dual amb les empreses del sector del càmpingAnimació Càmping Torre del Sol

La voluntat de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, de les empreses del sector del càmpings i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha fet possible que per al curs 2015-2016 s’implanti a l’Institut Antoni Ballester un Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació sociocultural i turística.

Aquests estudis neixen amb l’objectiu de donar una resposta de professionalització dinàmica i ajustada a les necessitats d’un dels motors econòmics del municipi, com és el sector del càmping.

El CFGS tindrà una durada de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics. L’Institut Antoni Ballester i les empreses del sector del càmping compartiran les responsabilitats formatives del Cicle Formatiu que s’impartirà en règim d’alternança dual. Amb aquest sistema, els alumnes compaginaran la formació del centre educatiu amb contractes laborals o beques a les empreses del sector, que podran ser remunerades al finalitzar el segon curs. Els càmpings que hi participaran són: La Torre del Sol, Miramar, Playa & Fiesta, Els Prats Village i Playa Montroig.

Els continguts del cicle formatiu seran específics del sector del càmping, per tal que els alumnes puguin adquirir coneixements en tots els seus àmbits. A més, durat el cicle els alumnes estudiaran anglès i un segon idioma estranger. 

Al CFGS, que no té límit d’edat, s’hi pot accedir amb el títol de batxillerat, amb qualsevol titulació universitària, amb la superació de la prova d’accés a la universitat per més grans de 25 anys o amb una prova d’accés específica d’aquest CFGS.

Les persones que superin el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació sociocultural i turística obtindran el títol de tècnic superior que els permetrà accedir a qualsevol estudi universitari oficial de grau o al món laboral.

Després de mesos de reunions i negociacions l’atorgament del cicle formatiu al municipi ha estat rebut de forma molt positiva pel sector del càmping. Segons ha assegurat Manel Vilajosana, president de l’Associació de Càmpings de Mont-roig del Camp “estem convençuts (a l’igual que n’està el propi Ajuntament), que els càmpings de Mont-roig són un sector econòmic de primera magnitud, capdavanters en l’activitat turística al municipi, i amb un prestigi nacional i internacional que contribueix a valoritzar la marca ‘Mont-roig’. El fet de disposar d’un grau de formació superior adreçat de forma específica al nostre sector contribuirà a millorar la vinculació entre els càmpings i el teixit productiu del municipi, en especial pensant en els generacions més joves”. Vilajosana també ha explicat que la implantació d’aquests estudis “ens permetrà poder disposar de personal adequadament preparat, i en el nostre mateix territori, sense que ens calgui –com fins ara- haver de cercar els nostres animadors turístics a d’altres indrets, la majoria a l’estranger.”

Segons el sector, els darrers anys, l’animació ha esdevingut un dels elements clau. “El clima, la platja i les instal·lacions d’alta qualitat segueixen essent fonamentals per atraure els nostres visitants, però ja no n’hi ha prou amb això. Els nostres clients exigeixen cada vegada més activitats de lleure complementàries, entre les quals l’animació és essencial”.

L’Associació a més, s’ha compromès a col·laborar amb l’Institut en l’establiment d’una borsa de treball per facilitar la inserció laboral de l’alumnat. Per Vilajosana “Nois i noies ben formats, arrelats al territori, estic segur que seran rebuts amb els braços oberts per les empreses de càmping de Mont-roig i de tota la Costa Daurada.”

Per altra banda, l’atorgament del cicle també ha estat rebut amb satisfacció per part de la comunitat educativa. Segons Jacqueline Mestre, directora de l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig “suposa, per part del Departament d’Ensenyament, un vot de confiança cap al Centre i un reconeixement de la tasca educativa que s’hi està fent”. La direcció del centre ha afegit que “ja fa un seguit de cursos escolars que s’està treballant per aconseguir-ho, tant des del propi Institut com des de la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament del nostre municipi, amb qui treballem frec a frec i a qui agraïm també la bona predisposició amb que assumeixen la col·laboració que, sovint, els demanem”.

Segons ha assegurat Mestre “la implementació d’aquests nous estudis representa un repte a tots els nivells: organitzatiu, docent, de gestió i de relació i coordinació amb l’entorn que també s’ involucra molt seriosament en aquest projecte. La directora de l’Institut ha destacat que el CFGS “suposa l’oportunitat d’oferir al jovent del poble uns estudis postobligatoris interessants i pensats per a l’entorn laboral que tenen i que amplien els de batxillerat que són els únics a què tenen accés hores d’ara”.

Les preinscripcions al Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació sociocultural i turística es podran formalitzar del 26 de maig al 3 de juny de 2015 a l’Institut Antoni Ballester.

Més informació: CFGS Animació sociocultural i turística

Imatge portada

animacio_torre_del_sol.jpg

Emails enviats
Dimecres 15 de Abril del 2015 a les 23:04 – jmsalaiglesias@gmail.com

Comparteix aquest article