Nous recursos educatius en temps de confinament a internet i a les xarxes socials

Nous recursos educatius en temps de confinament a internet i a les xarxes socials

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, partint dels recursos educatius publicats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, presenta un recull dels més rellevants pels nens i nenes del nostre municipi, que poden realitzar durant el confinament a través d’algunes pàgines  web i també utilitzant les xarxes socials al seu abast.

TVC i Cat Ràdio

“Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio han arribat a un acord amb el Departament d’Educació de la Generalitat per promoure continguts per a l’aprenentatge de l’alumnat durant el confinament”.

“El canal Super3 https://www.ccma.cat/tv3/super3/ difondrà els continguts pedagògics en espais com: Una mà de contes, Dinàmiks (https://www.ccma.cat/tv3/super3/dinamiks/), l’InfoK https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/, Manduka (https://www.ccma.cat/tv3/super3/manduka/) o Fish&Chips https://www.ccma.cat/tv3/super3/fish-and-chips/.

També ha creat el seu web un nou format digital, Avui aprenem.

Catalunya Ràdio farà divulgació d’eines i accions telemàtiques adreçades als alumnes a través de les xarxes socials als espais  Adolescents iCat i iCat Kids.

També emetrà continguts educatius al programa PopAp Escolar, cada dia a les 16h, i en espais d’Icat FM (https://www.ccma.cat/catradio/icat/).

Instagram

El perfil d’instagram ‘educaciocat’ cada dia fan històries amb orientacions per a l’alumnat durant el confinament, dividit per cicles. Per exemple:

  • Educació Infantil: triar una història o conte i representar-lo amb titelles o escenificar-lo.
  • Educació primària: Llegir contes, llibres, demanar als infants que ens els expliquin després, que els acabin de forma diferent, que canviïn algun personatge…
  • Educació secundària: crear un blog i fer un comentari cada dia sobre la situació actual: escrit, en un clip de vídeo, etc.

 

Webs educatives

Totes les orientacions les trobareu a: www.xtec.gencat.cat

En concret en el següent apartat: http://xtec.gencat.cat/ca/recursos/actuacio-extraordinaria-activitats-autoaprenentatge/

Aquí us podreu  descarregar el document adreçat a la feina per fer a casa: http://xtec.gencat.cat/web/.content/recursos/actuacio-extraordinaria-activitats-autoaprenentatge/Orientacions-centres-tancament-coronavirus-19-03.pdf

www.edu365.cat  (Eines i recursos d’infantil i primària per utilitzar de forma fàcil i intuïtiva).

A Twitter,  al “Sabies què” del portal #FamíliaiEscola hi trobareu un article amb propostes creatives i educatives per fer amb les filles i fills aquests dies de #confinament http://familiaiescola.gencat.cat/ca/

 

 

Comparteix aquest article