La platja de l’Estany Gelat guardonada amb una bandera Ecoplayas

La platja de l’Estany Gelat guardonada amb una bandera Ecoplayas

lliurament-ecoplayas

La regidora Yolanda Pérez, en el moment de rebre la bandera Ecoplayas.

És la primera vegada que el municipi obté aquest distintiu que valora aspectes com la qualitat i la sostenibilitat de les platges.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha obtingut per primera vegada una bandera Ecoplayas per a la platja de l’Estany Gelat. Ecoplayas es un distintiu, que atorga l’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient (ATEGRUS), una institució independent que valora aspectes com la qualitat de les aigües i l’arena, la neteja, el disseny paisatgístic, la funcionalitat dels equipaments o la separació física i visual del tràfic.

El consistori va presentar la candidatura d’aquesta platja pel fet de tractar-se d’un espai amb un alt valor ecològic i natural. De fet, la maresma que dóna nom a la platja és utilitzada per aus marines per fer-hi el seu niu, així com per fer parada en els seves migracions. L’espècie més singular i ecològicament més important d’aquesta maresme és el “fartet”, un peix que no supera els 5 cm de longitud i que és una espècie autòctona d’aquesta zona. Cal destacar també que el fons marí d’aquesta platja té una gran importància ecològica per les seves poblacions de posidònia.

A més del valor natural, l’Estany Gelat està dotat de diversos serveis com zona d’aparcament per a vehicles, de pícnic, de recollida selectiva de residus, accés amb transport públic, més d’altres serveis propis de les platges com dutxes, bar, lloguer de para-sols, servei de salvament i socorrisme, indicatius de l’estat del mar. Tot plegat integrat en  un entorn natural i ecològic que ha permès obtenir aquest distintiu.

Els premis Ecoplayas es van donar a conèixer la setmana passada en el marc del XVIII Congrés i Exposició Internacional de platges-Ecoplayas 2016, celebrat a l’Ajuntament de Benidorm.

Comparteix aquest article