El Ple de l’Ajuntament dóna llum verda al projecte de construcció d’un Club de Mar a Miami Platja

El Ple de l’Ajuntament dóna llum verda al projecte de construcció d’un Club de Mar a Miami Platja

  • Es tractaria d’un centre destinat a fomentar les activitats nàutiques que es finançaria, en part, per una subvenció de l’Estat
Ple Ajuntament de Mont-roig del Camp- 8 juny 2016

Ple Ajuntament de Mont-roig del Camp, 8 de juny de 2016

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres al migdia, ha aprovat sol·licitar una subvenció al Ministerio d’Indústria, Energia i Turisme per crear un Club de Mar a Miami Platja. L’objectiu del projecte és ampliar l’oferta d’activitats nàutiques al municipi, fomentar l’ocupació i donar un impuls al turisme i la competitivitat de la destinació. L’edifici, que es construirà en un solar de l’Ajuntament ubicat al passeig marítim, facilitarà a les empreses del sector nàutic disposar d’un espai per oferir les seves activitats. El projecte inclou també  la creació d’un centre d’interpretació del mar que permetrà potenciar els visitants fora de temporada alta així com les visites escolars.

La subvenció sol·licitada a l’Estat, per import de 137.000 €, correspon a l’assignació de fons que atorga el Ministerio d’Indústria, Energia i Turisme en base a l’ordre IET 458/2015. Es tracta d’una subvenció que es concedeix als municipis afectats pel Pla de Residus Radioactius i que ha d’anar destinada a projectes de millora turística o foment de l’ocupació. El pressupost total del projecte és de 275.000 €.

Segons ha explicat la regidora de Turisme, Yolanda Pérez, es tracta d’un projecte ambiciós per tal de dotar al municipi d’unes instal·lacions que siguin capaces d’atraure als empresaris del sector i incrementar d’aquesta forma l’oferta d’activitats aquàtiques. En aquesta línia l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha remarcat que “estem convençuts que tindrà resultat i que és un bon projecte pel municipi”.

El punt ha estat aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i del grup municipal d’ERC, mentre que la FIC i CIU hi han votat en contra. El grup municipal de CIU ha argumentat la seva manca de suport pel fet de no veure clar el projecte.

Impuls del projecte de gespa dels camps de futbol

Altres temes tractats al plenari i aprovats per unanimitat han estat, d’una banda, una modificació de crèdit per tal d’impulsar el projecte de gespa dels camps de futbol i de l’altra, l’adhesió al Pla de Polítiques de dones i d’igualtat del Consell Comarcal del Baix camp, el nomenament de les regidores que formaran part de l’Assemblea Regional del Consell Consultiu i la sol·licitud a l’Institut Català de les Dones d’una subvenció de 2.610 euros per realitzar 9 activitats en el marc del programa Dones, Salut i Esport.

Finalment el plenari ha aprovat una moció presentada pel grup municipal de CIU per la creació d’un programa de primers auxilis i DEA. En aquest sentit el govern ha recordat que aquest és un dels punts ja contemplats en el Pla d’Acció Municipal i que des de l’any 2015 s’han dut a terme diverses accions en aquest àmbit com la instal·lació de desfibril·ladors en punts estratègics del municipi, a més de formació a responsables d’equipaments municipals. També ha explicat que per aquest 2016 hi ha previsió d’instal·lar 4 desfibril·ladors més i continuar la formació obrint-la a tota la ciutadania que hi estigui interessada.

Comparteix aquest article