El Ple de l’Ajuntament retira el títol d’alcalde honorífic i perpetu de Mont-roig del Camp al dictador Franco

El Ple de l’Ajuntament retira el títol d’alcalde honorífic i perpetu de Mont-roig del Camp al dictador Franco

  • La sessió plenària designa els dies 20 de març, 25 de juliol, 8 i 29 de setembre com a festes locals per a l’any 2017
Ple Ajuntament de Mont-roig del Camp 13 juliol de 2016

Ple Ajuntament de Mont-roig del Camp 13 juliol de 2016

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres al migdia, ha revocat el nomenament del dictador Francisco Franco Bahamonde com a Alcalde Honorari i Perpetu del municipi.

Amb aquest punt de l’ordre del dia, que ha estat aprovat amb el vot a favor de tots els regidors excepte el de Juan Gallardo del grup municipal PIMM, s’ha revocat i anul·lat l’acord del plenari extraordinari que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp va portar a terme el 31 de març de 1964. Data en què el Governador Civil de Tarragona va imposar als ajuntaments de la província l’atorgament del títol de “Alcalde Honorario y Perpetuo” al dictador Francisco Franco, en commemoració del 25è aniversari de la fi de la Guerra Civil Espanyola.

Mont-roig del Camp no va ser una excepció, i donat que un cop mort el dictador i restablerta la democràcia no es va procedir a retirar aquest nomenament, Franco continuava sent alcalde honorífic y perpetu del municipi.

Els regidors de la corporació han compartit la necessitat de derogar aquest títol honorífic, així com qualsevol altra menció, títol o nomenament que hagués pogut rebre ell o altres representants del seu règim al municipi. El Ple de l’Ajuntament, també ha aprovat retirar qualsevol símbol, placa o element físic que faci exaltació del règim franquista o qualsevol dels seus dirigents dels espais públics del municipi, en cas que poguessin romandre i notificar l’acord adoptat en la sessió plenària al govern de l’Estat.

Designació de les festes locals 2017

Un altre dels punts de l’ordre del dia que s’han aprovat ha estat la designació de les festes locals per a l’any 2017. Com és habitual els dies designats coincideixen amb festivitats locals de Sant Josep, Sant Jaume, Mare de Déu de la Roca i Sant Miquel. Degut a que aquest 2017 el dia 19 de març coincideix en diumenge i un cop haver-ho consultat amb els comerciants locals s’ha establert com a dia festiu el 20 de març.

Comparteix aquest article