Es presenta el llibre “Un hivern fred i altres històries” que recull els textos guanyadors del Concurs Literari Vila de Mont-roig 2015

Es presenta el llibre “Un hivern fred i altres històries” que recull els textos guanyadors del Concurs Literari Vila de Mont-roig 2015

concurs_literari_2015_diptic_pagina_1L’acte, que tindrà lloc a la Casa de Cultura Agustí Sardà, es farà coincidint amb el lliurament dels premis de l’edició 2016 d’aquest veterà certamen literari

En el transcurs de l’acte de lliurament dels premis del 35è Concurs Literari Vila de Mont-roig, que tindrà lloc aquest dissabte 29 d’octubre a les 19.00 hores a la Casa de Cultura Agustí Sardà, l’editorial Ganzell i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp presenten el volum “Un hivern fred i altres històries”, que recull les obres guanyadores de les diferents categories de l’edició de l’any passat del concurs.  Aquesta és la primera vegada que s’edita un llibre amb les obres del certamen. El volum aplega les obres escrites per Beatriz Herrera, Frederic Pujals, Ivet Sellés, Júlia Guinaldo, Paula Moreno, Clara Meriz, Judith Garcia, Nerea Cerdeira, Mar Gairal i Júlia Roca, guanyadors/es de l’edició del 2015.

L’altra novetat del Concurs Literari d’enguany és la convocatòria del nou premi de poesia infantil i juvenil “Vila de Mont-roig”. S’aposta, així, per acostar el certamen literari als més petits a través dels centres educatius del municipi. L’objectiu és incentivar als infants i joves a endinsar-se en el món de les lletres i desenvolupar el seu talent creatiu i literari.

La importància del recull que es presenta dissabte ve donada perquè per primer cop, aplegats en un volum, es podran llegir les obres guanyadores d’aquest veterà concurs, que ja fa 35 anys que es convoca i que en paraules de l’alcalde Fran Morancho és “un referent en el tarannà cultural del nostre poble”. Morancho afegeix que “després d’aquesta colla d’anys i d’una trajectòria sens dubte del tot consolidada, ens quedava saldar un deute pendent: la publicació de les obres guanyadores. Era del tot necessari fer-ho i aquest n’és el resultat”.

Núria Esquius, regidora de Cultura i autora del pròleg del llibre, afirma que “he pogut observar la il·lusió dels participants en la confecció dels seus relats. Els petits i grans escriptors han fet l’esforç d’abocar la seva imaginació en un full en blanc i se’ls ha d’animar a continuar fent-ho, reconeixent i posant en valor la paraula escrita en un món on cada vegada les imatges prenen més protagonisme”.

El llibre es podrà adquirir a partir d’ara als establiments habituals del municipi, així com a les principals llibreries de Reus i Tarragona.

Comparteix aquest article