Primeres jornades per a cuidadors no professionals de gent gran

Primeres jornades per a cuidadors no professionals de gent gran

Jornades per a cuidadors no professionals Jornades per a cuidadors no professionals

Es donaran pautes i consells per millorar les problemàtiques que han de superar malalts i cuidadors en el seu dia a dia

El Centre de Dia l’Onada, amb la col·laboració de l’Ajuntament,  organitza les primeres jornades dedicades a cuidadors no professionals de gent gran.  Durant diversos dies s’organitzaran xerrades, tallers i activitats pensades per ajudar a les persones que tenen al seu càrrec avis i àvies amb dependència. Les jornades són gratuïtes i es realitzaran al Casal de Miami Platja i al Centre de Dia d’Onada de Mont-roig. 

Aquesta mateixa setmana ja ha començat a Miami el cicle gratuït de tallers de memòria, risoteràpia i relaxació amb l’objectiu d’oferir un tastet de les activitats que es duen a terme al Centre l’Onada.  La setmana vinent els tallers es repetiran a Mont-roig.

Una altra de les propostes són les xerrades i tallers d’assessorament per a cuidadors no professionals que es duran a terme dimecres 13 de maig a Miami i dijous 14 a Mont-roig. La primera de les xerrades “El dia a dia de la persona cuidadora” tractarà les dificultats  en què es troba la persona dependent i quines són les eines o processos que li poden facilitar el seu dia a dia. La xerrada anirà a càrrec de la fisioterapeuta Clara Romeu. Seguidament es realitzarà la xerrada “Cuidar el cuidador” a càrrec de la directora del Centre l’Onada de Mont-roig i psicòloga Míriam Díaz. En aquest cas es parlarà del síndrome del burnout o “cuidador cremat” i les opcions que aquestes persones tenen per alleugerir l’estrés emocional crònic al que sovint estan immerses. Les xerrades comptaran amb la col·laboració de la Farmàcia Elisabet Martí. A la tarda es realitzaran tallers pràctics de risoteràpia i exercicis per millorar les lesions i molèsties musculars del cuidador.

Les jornades finalitzaran amb un curs de cuidadors no professionals de 4 sessions on tècnics del Centre l’Onada donaran pautes i consells per millorar les problemàtiques que han de superar malalts i cuidadors. Els participants podran exposar els seus casos particulars i comentar-los amb la resta del grup.

Les activitats de les jornades estan obertes a tothom i són gratuïtes. Cal inscriure’s al Centre de Dia l’Onada de Mont-roig.

Imatge portada

cartel_cursos_miami_2015.jpg

Emails enviats
Dimecres 06 de Maig del 2015 a les 09:05 – Agència Catalana de Noticies (ACN) – Camp de Tarragona (campdetarragona@acn.cat), Agència EFE – Tarragona (tarragona@efe.es), Esther CELMA (EFE) (esther.redacta@gmail.com), Agència Europa Press – Catalunya (catalunya@europapress.es), La Xarxa (informatius@laxarxa.com), Anna ZAERA (SURT DE CASA) (anna.zaera@surtdecasa.cat), Canal Reus TV – Informatius (informatius@canalreustv.com), Canal Reus TV – Programes (programes@canalreustv.com), TV VANDELLÒS (tvv@vandellos-hospitalet.cat), TV3 – Tarragona (tv3tarragona@tv3.cat), TVE Tarragona (tarragona.b.tve@rtve.es), Costadiari.cat – Elisabeth (esarraseca@gmail.com), Costadiari.cat (info@costadiari.cat), Costadiari.cat – Ariadna (a.escodapadilla@gmail.com), REUS DIGITAL (redaccio@reusdigital.cat), REUS DIRECTE (reusdirecte@reusdirecte.com), REUS DIRECTE Redacció (redaccio@reusdirecte.com), Costa Magazine (agencia@mediatica.net), El Ressó (info@pedrasecamont-roig.com), El Traginer (traginer@pucom.biz), Miquel Beatet (mabeatet@hotmail.com), Diari de Tarragona – Adriana Escoda (aescoda@diaridetarragona.com), Diari de Tarragona – Costa (costa@diaridetarragona.com), Diari de Tarragona – Javier Díaz (jdiaz@diaridetarragona.com), Diari de Tarragona – Mònica Just (mjust@diaridetarragona.com), Diari de Tarragona – Oficina Reus (reus@diaridetarragona.com), El Punt – Azahara Palomares (apalomares@elpuntavui.cat), El Punt – Oficina territorial (tarragona@elpuntavui.cat), Guia de Reus (guia@bonaimatge.es), Més Tarragona – Especials (Laura Gómez) (especials@mestarragona.com), Més Tarragona – Redacció (redaccio@mestarragona.com), Més Tarragona – Sílvia jimenez (jimenez@mestarragona.com), RAC 1 + La Vanguardia (Esteve Giralt) (estevegiralt@gmail.com), Cadena Ser – Reus (reus@cadenaser.com), Catalunya Ràdio – Tarragona (Ricard Boigues) (informatiustarragona@catradio.cat), COM ràdio – Montse Huguet (mhuguet@comradio.com), COM ràdio – Virtu Moron (vmoron@comradio.com), COPE – Tarragona (tarragona@cadenacope.net), ONDA CERO – Informatius (informatius@ondacero.es), RÀDIO HOSPITALET I VANDELLÒS (radio@vandellos-hospitalet.cat), TARRAGONA RÀDIO (redaccio@tarragonaradio.cat)

Comparteix aquest article