Prohibició de circular amb patinets i bicis elèctriques per espais destinats a vianants

Prohibició de circular amb patinets i bicis elèctriques per espais destinats a vianants

  • Aquests vehicles hauran de circular per aquells espais habilitats al trànsit de bicicletes

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, ha dictat, aquesta setmana, un ban de prohibició de circular amb patinets i bicicletes elèctriques o de pedaleig assistit, en qualsevol de les seves modalitats, pels espais de la via pública reservats als vianants.

El ban, que és d’aplicació immediata, s’ha dictat a causa de l’actual manca de normativa municipal que reguli l’ús d’aquest tipus de vehicles, per evitar possibles accidents i davant la desinformació que hi ha entre la ciutadania. Tot plegat mentre es tramita la modificació de les ordenances municipals per tal de regular de forma detallada la seva utilització en els espais públics.

En aquest sentit, el ban especifica que queda prohibida la circulació d’aquest tipus de vehicles, per voreres, passos de vianants o qualsevol altre espai de la via pública reservat a la circulació de vianants. Aquests vehicles hauran d’utilitzar el carril bici (10 Km/h) on estigui habilitat i si no hauran d’anar per l’asfalt sense superar mai els 25 Km/h. També queda prohibida la circulació amb aquest tipus de vehicles elèctrics sense casc homologat.

La resta de vehicles elèctrics, com els ciclomotors elèctrics, sigui quina sigui la seva potència, i que necessitin autorització administrativa (permís de conduir), hauran de regir-se per les lleis a tal efecte.

BAN de l’Alcalde de Mont-roig del Camp sobre patinets, bicis i ciclomotors elèctrics

Aquest ban deroga el dictat en data 15 de juliol de 2019.

Comparteix aquest article