Recta final de la campanya informativa per a implantar la recollida de residus porta a porta a Club Mont-roig, Bonmont i Costa Zèfir

Recta final de la campanya informativa per a implantar la recollida de residus porta a porta a Club Mont-roig, Bonmont i Costa Zèfir

  • Un dels informadors durant una visita.

    Aquesta setmana finalitzen les visites que els informadors i informadores de la campanya per la recollida de residus porta a porta fan als domicilis de les tres urbanitzacions per informar del funcionament del nou sistema de recollida i lliurar el material necessari.

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i l’empresa concessionària Secomsa finalitzen entre avui i dissabte les visites a domicili de la campanya informativa sobre el nou sistema de recollida de residus porta a porta, que es posarà en marxa a la tardor a les urbanitzacions Club Mont-roig, Bonmont i Costa Zèfir. Aquest dijous 14 serà l’últim dia en que els informadors i informadores de la campanya faran visites als domicilis de Bonmont. Divendres 15 serà el darrer dia a Costa Zèfir i dissabte 16 a Club Mont-roig. En aquestes visites s’informa del funcionament del nou sistema de recollida i es lliura el material necessari pel porta a porta. Durant aquests dies els veïns o veïnes poden contactar amb els informadors al telèfon 603 59 21 38 per demanar la visita a domicili. Un cop finalitzada la campanya, totes aquelles persones que no tinguin el material hauran de recollir-lo, concertant visita prèviament amb el departament de Residus, presencialment a l’Ajuntament.

Aquesta campanya informativa s’ha dut a terme amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona mitjançant la subvenció de la prevenció local d’ incendis forestals i foment de la recollida selectiva de residus, en règim de concurrència competitiva, per a l’exercici 2023 dins de la línia 2.5. Comunicació i educació ambiental, per la quals ens han concedit 9.691,00 €.

Durant les últimes setmanes, l’Ajuntament ha estat lliurant un cubell multiproducte, un cubell airejat per a la fracció orgànica, un paquet de bosses compostables, un imant per a la nevera amb el calendari de recollida i un full informatiu. A més, es consensua la ubicació d’un ganxo a la façana, que servirà per dipositar-hi els cubells de brossa els dies indicats.

En les 3 urbanitzacions es farà la recollida de les fraccions rebuig, matèria orgànica, envasos i paper i cartó. El vidre es continuarà recollint mitjançant contenidors a la via pública.

Residus més ben separats

Aquest pla d’implementació de la recollida porta a porta també contempla la creació d’àrees de contenidors d’emergència d’ús exclusiu per als veïns i veïnes, que seran progressivament tancades i controlades, per a dipositar puntualment els residus. El cost de la recollida porta a porta tendeix a ser major per l’Ajuntament, ja que es necessiten més recursos materials i personals, però en canvi, els residus estan més ben separats, fet que redueix el cost del seu tractament. A més, es produeix menys rebuig, la fracció més cara.

Amb aquest canvi, l’Ajuntament vol millorar la recollida selectiva de residus al municipi, per acostar-nos cada cop més al 55% de reciclatge que exigirà la Unió Europea el 2025.

La implantació començarà per aquestes 3 urbanitzacions (10% de la població) amb l’objectiu d’anar-la ampliant a la resta del municipi de forma progressiva.

Per més informació es pot visitar el web:

https://reduirireciclar.mont-roig.cat/project/recollida-porta-a-porta/

 

Comparteix aquest article