El Torreó de Miami Platja s’incorpora a la Ruta dels Miradors per les carreteres del Baix Camp

El Torreó de Miami Platja s’incorpora a la Ruta dels Miradors per les carreteres del Baix Camp

 

  • El Torreó de Miami Platja, vist des de la Cala de les Sirenes.

    La ruta impulsada per Muntanyes de la Costa Daurada enumera i identifica alguns espais força desconeguts de la comarca

El Torreó de Miami Platja, situat al Passeig Marítim entre la Cala de les Sirenes i la Cala del Solitari, s’ha incorporat a la recentment creada Ruta dels Miradors per les carreteres del Baix Camp, un projecte de senyalització i identificació de diversos atractius del territori que ha impulsat el patronat de turisme del Consell Comarcal del Baix Camp, Muntanyes de la Costa Daurada, per tal de promocionar alguns indrets destacats d’una dotzena de municipis de la comarca, amb el suport dels municipis implicats, entre ells l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, la Diputació de Tarragona i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat

El Torreó de Miami Platja.

Al Torreó de Miami Platja s’hi ha instal·lat un taula informativa i un tòtem que permet identificar aquesta construcció. Des de Mont-roig Miami Turisme es va proposar aquesta construcció perquè es considera una de les millors visites de la zona. Des de l’esquerra del Torreó s’observa el pulmó verd de la Costa Daurada, on es troben els càmpings del municipi. A la dreta, les petites cales serpentejants porten cap a la reconeguda platja Cristall i el golf de Sant Jordi. Properament, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp procedirà a millorar-ne la senyalització i també la instal·lació de nous vinils i banderes per fer-lo encara més atractiu.

L’edifici en qüestió és una torre circular de nova planta amb merlets i obertures que domina les cales dels Penyals. Situada al Passeig Marítim, és un dels elements icònics de Miami Platja, ja que va ser construïda als inicis de la urbanització de la zona. El seu valor és eminentment paisatgístic i esdevé un lloc ideal per fer una pausa en qualsevol passejada.  El Torreó evoca l’antiga torre dels Penyals, que va ser construïda el 1574 i volada a canonades per l’armada anglesa el 17 de juny de 1813.

Més referències locals

Paral·lelament, el material que s’ha redactat per promocionar la ruta amb cotxe pels miradors del Baix Camp identifica altres espais del municipi com són els diversos búnquers situats al litoral de Mont-roig del Camp, en concret a la platja de la Pixerota i a la Casa dels Lladres. Es tracta de restes d’antigues fortificacions encarregades pel govern de la Segona República per fer front a possibles atacs per mar de l’exèrcit franquista.

Per últim la ruta assenyala alguns camins històrics i singulars al seu pas pel municipi. En concret es refereix a algunes traces que queden de l’antiga Via Augusta prop de l’Estany Gelat i Miramar, tot i que la major part s’ha perdut i ha estat substituïda per altres vies de comunicació. Per Miami Platja també hi passa la carrerada reial o via pecuària que uneix Barcelona amb València i que antigament feia funcions de camí de transhumància. Tot i que avui en dia ja no s’hi traslladen ramats, amb la llei a la mà encara tindríem preferència sobre els cotxes.

 

Comparteix aquest article