Tot a punt per celebrar una Diada de Sant Jordi diferent

Tot a punt per celebrar una Diada de Sant Jordi diferent

  • La regidoria de Cultura i les biblioteques proposen un Sant Jordi confinat amb dolços decorats, novetats literàries, roses i un conte ben especial per gaudir des de casa d’aquesta emblemàtica diada

Des de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp no volem que el confinament ens impedeixi celebrar, encara que des de casa, una festa tan arrelada com és la Diada de Sant Jordi. Per aquest motiu, us proposem algunes activitats per gaudir d’aquest dia d’una forma especial.

Així, la regidoria de Cultura i les biblioteques municipals us conviden a participar en diverses activitats i a compartir les fotografies de la diada amb l’etiqueta #SantJordiConfinat2020.

La primera de les propostes és una mostra de dolços confinats, és a dir, decorar alguns plats dolços amb motiu de Sant Jordi i compartir-ne el resultat a les xarxes socials mencionant a les biblioteques @bibliojoanmiromiramar.

A més a més, el mateix dia 23 d’abril les biblioteques explicaran als més petits de casa “El Sabater i el Drac”, la versió polonesa de la llegenda de Sant Jordi. També han preparat un catàleg amb un recull de novetats editorials per ajudar-vos a fer la vostra elecció de lectura per aquest dia. En aquest sentit, des de l’Ajuntament us animem a fer els vostres encàrrecs o compres de llibres i roses en els comerços del municipi, amb l’objectiu de fomentar el comerç de proximitat i contribuir a la seva recuperació econòmica, que tant estan patint aquestes últimes setmanes a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

D’altra banda, i perquè no faltin les roses en un dia tan especial, des del departament de Joventut proposaran un taller DIY per confeccionar la nostra pròpia rosa de Sant Jordi.

Si voleu gaudir d’aquestes iniciatives, us recomanem seguir les xarxes socials de les Biblioteques Joan Miró-Miramar (@bibliojoanmiromiramar) i dels Casals de Joves K1 i K2 (@casaljovek1ik2), on us donaran més detalls sobre aquestes propostes.

Altres iniciatives

També, des de l’àrea de Cultura animen a tothom a sumar-se a altres iniciatives per celebrar Sant Jordi, com la que ha presentat el Gremi de Llibreters de Catalunya, que proposa dur a terme una acció pública. L’acció, titulada “Llibres als aires”, tindrà lloc el mateix dia 23 d’abril a les 12 h i a les 18 h i consisteix a fer una crida a tothom per sortir a les finestres, terrats, patis o balcons de casa i llegir en veu alta, per acabar amb un aplaudiment amb el crit del nom de la nostra llibreria.

Com veieu, quedar-se a casa no és sinònim d’avorriment i aquest any, més que mai, us animem a gaudir de totes aquestes propostes per celebrar, encara que sigui d’una forma diferent, la Diada de Sant Jordi.

Comparteix aquest article