Un grup de joves de Mont-roig del Camp oferirà assistència telefònica a les persones grans

Un grup de joves de Mont-roig del Camp oferirà assistència telefònica a les persones grans

  • L’Ajuntament, que ha valorat molt positivament la iniciativa, els ha ofert tot el suport logístic que li sigui possible i els ha demanat seguir en tot moment les recomanacions sanitàries per evitar la propagació del coronavirus

Una vintena de joves de Mont-roig del Camp ha tingut la iniciativa d’organitzar-se per ajudar a la gent gran que no té  suport familiar a atendre les necessitats que els hi puguin sorgir, així com a les famílies amb fills petits que tinguin dificultats per atendre’ls davant l’actual situació de la pandèmia del coronavirus.  Es tracta d’una proposta que ha estat valorada molt positivament per part de l’Ajuntament, sempre i quan se segueixin les recomanacions de les diverses autoritats en cada moment.

Per aquest motiu, ahir al vespre les regidories de Joventut i de Serveis Socials es van reunir amb el grup de joves per tal de coordinar-se i sobretot per establir protocols, pautes i recomanacions.

Arran d’aquesta reunió es va acordar que els joves assistiran i donaran suport telefònicament a tots aquells avis i àvies que ho vulguin. Amb aquest objectiu l’Ajuntament es posarà amb contacte prèviament amb aquelles persones majors de 70 anys, que no tenen suport familiar o el tenen limitat, per donar a conèixer que existeix un grup de joves voluntaris que ofereixen acompanyament telefònic. En cas que les persones grans així ho decideixin, es facilitarà el contacte amb els joves. No obstant, si els joves detecten que les persones grans necessiten aliments o medicaments de primera necessitat, s’ha acordat que es posaran en contacte amb la Creu Roja que els hi donaria aquest servei.

Si les persones grans mostren símptomes de malaltia, els joves els dirigiran cap al servei telefònic corresponent. El grup de voluntaris i voluntàries també tenen a la seva disposició els telèfons de l’Ajuntament i de les regidories de Serveis socials i Joventut per donar-los hi resposta i assessorament en qualsevol dubte que els hi pugui sorgir.

Comparteix aquest article