Una dotzena d’actes a Mont-roig i Miami Platja per reivindicar el 25N, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Una dotzena d’actes a Mont-roig i Miami Platja per reivindicar el 25N, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

  • L’Ajuntament de Mont-roig del Camp i diverses entitats programen a partir del dia 23 tallers, xerrades, contes per a nens i nenes, poesia i música en directe a banda de la tradicional lectura del manifest institucional

El pròxim dia 25 de novembre és commemorarà el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Les institucions públiques, les entitats i la ciutadania se sumen a la commemoració del 25N amb l’objectiu de visibilitzar aquesta data i lluitar contra totes les formes de violència masclista que avui en dia es continuen perpetuant en tots els àmbits de la vida de les dones, a casa, a la feina, al carrer o a l’escola… Per aquest motiu, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a través de la regidoria de Polítiques d’Igualtat i de les Dones, amb el suport de les regidories de Cultura, Educació, Joventut i Participació Ciutadana, ha articulat una programació especial amb l’objectiu de fomentar la igualtat entre totes les persones i oferir eines per detectar i lluitar contra les violències masclistes.

Programa complet 25N (Descarrega el pdf)

El mateix dijous 25 de novembre hi haurà la lectura del manifest institucional, a les 12.00h a les oficines municipals de Miami Platja i a les 13.00h a l’Ajuntament de Mont-roig. En aquest sentit, el consistori fa una crida perquè totes les persones que puguin es sumin a la lectura del manifest i la concentració per mostrar el rebuig a la violència envers les dones.

L’Ajuntament ha preparat un programa d’activitats per a totes les edats i obert a tota la ciutadania. Podem trobar-hi activitats adreçades als més petits de casa.  Així, les biblioteques realitzaran dues activitats conjuntament amb la Llar d’Infants Mare de Déu de la Roca i Petete i també oferiran Contes Violeta els dies 23 i 24 de novembre. El programa també inclou dos tallers d’autodefensa per a noies i dones, que tindran lloc els dies 26 de novembre i 2 de desembre.  S’han programat dues xerrades, una sobre la prevenció de la violència en joves, que anirà a càrrec del col·lectiu H20  i l’altra sobre les violències masclistes, que anirà a càrrec de Laia Sabaté, agent dels Mossos d’Esquadra.

Cal destacar que diverses entitats col·laboren amb les activitats del 25N. L’Associació Deixa’t Abraçar de suport al dol oferirà dos tallers de biodansa, els dies 23 de novembre i el 28 de gener. Els Amics de la Poesia realitzaran el recital Amb veu de dona el dia 28 de novembre, acompanyats de la cantautora rural Susannes. I finalment, el dia 9 de desembre, hi haurà la conferència “República i vot femení”, emmarcada en les activitats mensuals del Centre d’Estudis Mont-rogencs.

Cal tenir en compte que algunes activitats requereixen inscripció prèvia perquè l’aforament és limitat, com els contes de les biblioteques (biblioteca@mont-roig.cat) i els tallers d’autodefensa (cultura@mont-roig.cat) i biodansa (deixatabracar@gmail.com).

Programa finançat per:

Comparteix aquest article