Comença el nou curs escolar al municipi amb 1.695 alumnes

Comença el nou curs escolar al municipi amb 1.695 alumnes

  • Les escoles Joan Miró i Marcel·lí Esquius estrenen nova jornada lectiva de 9 a 16 h
  • L’escola i la llar d’infants Mare de Déu de la Roca i l’institut Antoni Ballester iniciaran el curs demà 10 de setembre, degut al festiu local

L’Escola Joan Miró ha estrenat una nova zona de jocs gràcies als projecte presentat en els pressupostos participatius

El curs escolar 2024/2025 ha començat al municipi amb el retorn de 1.695 nens i nenes a les aules d’educació infantil, primària i secundària. Com a novetat, les classes d’aquest any s’han estructurat en una jornada de matí i tarda des del primer dia d’escola. Les classes han començat avui a Miami Platja. A l’escola i a la llar d’infants Mare de Déu de la Roca, així com a l’institut Antoni Ballester s’iniciaran demà, tenint en compte que avui és festiu local a Mont-roig.

En total, 1.695 alumnes s’han matriculat als set centres educatius públics del municipi. Aquesta xifra inclou 123 alumnes a les llars d’infants municipals, Petete i Mare de Déu de la Roca, 1.020 a les escoles d’educació primària, Mare de Déu de la Roca, Joan Miró i Marcel·lí Esquius, i 552 a les aules de secundària obligatòria dels instituts Antoni Ballester i Miami. Les dades definitives d’inscripció es confirmaran un cop l’alumnat que cursarà els estudis postobligatoris de Batxillerat i Cicles Formatius, s’incorpori al nou curs escolar el dia 12 de setembre.

Novetats i millores d’infraestructures

Durant el període estival s’ha executat part del projecte “Racons Verds per a l’experimentació i l’aprenentatge a l’Escola Joan Miró”, projecte seleccionat per la ciutadania en l’edició 2022 dels Pressupostos Participatius i que aquest primer dia d’escola ja han pogut estrenar els nens i nenes.

En relació a les obres del Pavelló Esportiu de la Roca, continuen avançant segons el calendari previst. La data de finalització de la construcció està programada per a finals d’aquest any, fet que suposarà una millora significativa per a les activitats esportives i altres esdeveniments escolars, ampliant les infraestructures disponibles de l’Escola Mare de Déu de la Roca.

Durant aquest període, també, s’han dut a terme les tasques de manteniment necessàries en tots els centres educatius.

Horaris

Pel que fa als horaris, l’Escola Joan Miró i l’Escola Marcel·lí Esquius han modificat la seva jornada lectiva. Les classes tindran inici a les 9:00 h i finalitzaran a les 16:00 h, és a dir, 30 minuts abans del que era habitual. Aquest canvi ha comportat ajustos en el servei de transport escolar i en les activitats extraescolars. Concretament, s’ha previst un avançament de les activitats extraescolars organitzades per l’Ajuntament, com ara les classes de música i les activitats esportives, per tal d’adaptar-les a la nova jornada escolar.

Oferta educativa

Com a novetat del curs, cal remarcar la incorporació d’un segon grup a I5 a l’Escola Marcel·lí Esquius, continuant amb la consolidació de la segona línia en aquest centre, i un tercer grup a 1r d’ESO a l’Institut Miami.

L’OME (Oficina Municipal d’Escolarització), durant el període estival ha gestionat 45 sol·licituds de matrícula viva i més de 300 alumnes han sol·licitat el servei de transport escolar pel curs 2024-2025.

Comparteix aquest article