El Paisatge dels Genis celebrarà un esdeveniment conjunt anual entorn a Miró, Gaudí, Casals i Picasso

El Paisatge dels Genis celebrarà un esdeveniment conjunt anual entorn a Miró, Gaudí, Casals i Picasso

  • La regidora de Turisme, Yolanda Pérez, al mig de la imatge posterior a la trobada del Paisatge dels Genis.

    L’acció forma part del nou Pla de Comunicació de la Ruta del Paisatge dels Genis que posa de relleu els artistes universals Joan Miró, Antoni Gaudí, Pau Casals i Pablo Picasso, i la seva relació amb Mont-roig del Camp, Reus, el Vendrell i Horta de Sant Joan a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

El Paisatge dels Genis dona el tret de sortida a la preparació d’un esdeveniment conjunt anual que posarà de relleu els artistes universals Joan Miró, Antoni Gaudí, Pau Casals i Pablo Picasso, i la seva relació amb Mont-roig del Camp, Reus, el Vendrell i Horta de Sant Joan,  a Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

L’organització d’un esdeveniment conjunt que uneixi territori, cultura i creativitat entorn aquesta proposta turística cultural i que celebrarà la seva primera edició el pròxim 2025, és una de les accions que inclou el nou Pla de Comunicació de la Ruta del Paisatge dels Genis, presentat aquesta setmana durant la trobada institucional dels membres de la ruta.

El pla, que s’emmarca en el Pla Estratègic 2023-2027, inclou també la renovació de la seva pàgina web, activitats a les escoles, l’impuls a les xarxes socials amb nou material audiovisual, una campanya anual per a la notorietat de la marca i la millora de la senyalització als equipaments i municipis que formen part de la Ruta del Paisatge dels Genis, entre d’altres.

En concret, “el Pla de Comunicació serà el full de ruta del Paisatge dels Genis per als propers tres anys, amb la finalitat de millorar el posicionament i el coneixement de la proposta com a eix tractor de la vinculació entre les activitats turístiques i culturals del territori de la ruta”, va explicar el director de l’Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis i consultor en Turisme i Cultura d’Eurecat, Jaume Salvat.

El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull, va destacar que “el Paisatge dels Genis representa una proposta de turisme cultural per a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre de primer ordre, sòlida i atractiva. Aquest és un actiu que té un enorme potencial que els agents implicats ens hem compromès a desenvolupar amb una estratègia i una planificació coordinada que hem ratificat en aquesta nova trobada institucional”.

La trobada institucional que enguany s’ha celebrat al Museu Pau Casals al Vendrell, ha comptat amb la participació del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull; la directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero; l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; la regidora de Turisme de l’Ajuntament del Vendrell, Sílvia Vaquero; la tècnica de l’Agència de Promoció de Ciutat “Reus Promoció”, Cristina Pedret; la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Yolanda Pérez; l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Jordi Martín; el director de l’Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis i consultor de Turisme i Cultura d’Eurecat, Jaume Salvat; i la consultora de Turisme i Cultura d’Eurecat, Eva Martínez.

El Pla de Comunicació del Paisatge dels Genis, encarregat a l’agència Baobab comunicació, s’emmarca en els eixos estratègics per al període fins a 2027 definits en la trobada institucional celebrada l’any passat al Mas Miró a Mont-roig del Camp.

El Paisatge dels Genis a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

La Ruta del Paisatge dels Genis compta amb cinc centres culturals, el Gaudí Centre a Reus, el Mas Miró a Mont-roig, la Casa Nadiua i el Museu Pau Casals al Vendrell, i el Centre Picasso a Horta de Sant Joan, que posen en valor i expliquen la vinculació d’aquests genis universals amb els paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que van marcar la seva vida i la seva obra, i en van ser font d’inspiració.

L’Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis, que compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i dels ajuntaments i patronats de turisme dels municipis que formen part de la ruta, és gestionada per la línia de Turisme i Cultura del Departament de Consultoria del centre tecnològic Eurecat.

Comparteix aquest article