Commemoració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Commemoració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

  • El 28 de maig es commemora des de fa més de 20 anys aquest dia mundial com una data per a la mobilització i la reivindicació

En una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc l’any 1987 a Costa Rica, després de la celebració del V Encuentro Internacional Mujer y Salud, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib, va proposar la creació d’un dia d’acció mundial per la salut de les dones. Així, es va acordar que el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones es commemoraria cada 28 de maig com una data per a la mobilització i la reivindicació.

Aprofitant aquest esdeveniment us deixem una infografia on es poden apreciar les diferències de salut entre homes i dones a la nostra societat i com n’és d’important la introducció de la perspectiva de gènere en la planificació de la salut. Cal que les investigacions científiques tinguin  en compte aquesta variable per tal de garantir la prevenció, la major precisió en el diagnòstic i la igualtat de drets de les dones a ser ateses i tractades eficientment per les seves problemàtiques.

Descarrega infografia amb les diferències de gènere

Comparteix aquest article