Diagnosticat l’estat del nucli antic, l’EINA entra en fase d’elaboració del pla d’acció

Diagnosticat l’estat del nucli antic, l’EINA entra en fase d’elaboració del pla d’acció

  • L’objectiu és revitalitzar l’àmbit de manera integral com es feia en els plans de barri, actuant en l’urbanisme, els equipaments, la movilitat o el comerç.

L’adjudicatària de l’EINA, l’Estudi Integral del Nucli Antic, ja ha enllestit la fase de diagnòstic i recollida de propostes. Una fase que donarà pas, ara, a l’elaboració tècnica d’un pla d’actuacions que cercarà la revitalització d’aquesta zona en molts àmbits, tal i com s’actuava en els antics plans de barri que la Generalitat va suprimir. En aquest sentit, es preveuran transformacions de caire urbanístic, en la mobilitat i el transport públic, la millora i creació de noves zones verdes, equipaments i espais públics, i l’impuls del comerç, entre altres. Quant a les accions per garantir l’accés a l’habitatge, quedaran més concretament recollides al Pla Local d’Habitatge, que elaborarà el mateix estudi d’arquitectura que està treballant l’EINA.

Pel que fa a la diagnosi, que s’ha fet durant els darrers mesos amb recollida d’informació i també amb participació ciutadana, ja està enllestida i es pot consultar ja a través del web municipal. Les conclusions són molt interessants, i destaca el fet que ens trobem en avantatge respecte d’altres poblacions: hi viu un nombre de dones d’avançada edat que supera la mitjana del municipi, però també hi viu gent jove, moltes famílies i la població infantil també és superior respecte a la mitjana local. Actuar en aquest àmbit és una gran oportunitat per mantenir viu el nucli antic, no només com un punt d’atracció turística i patrimonial, sinó també com un espai viu per comprar, treballar, viure i gaudir del temps de lleure.

El Pla d’Acció determinarà les actuacions i la inversió que l’Ajuntament haurà d’assumir en els pròxims anys. De moment el pressupost municipal ja contempla els primers 300.000 euros per al Nucli Antic.

Podeu consultar el document de l’EINA (descarrega el pdf).

S’ha presentat la diagnosi als grups municipals.

Comparteix aquest article