El Cap de Setmana Diatònic tornarà a omplir Mont-roig del Camp d’acordions i música tradicional a partir d’aquest dijous

El Cap de Setmana Diatònic tornarà a omplir Mont-roig del Camp d’acordions i música tradicional a partir d’aquest dijous

  • La tretzena edició d’aquest festival portarà fins a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca el concert dels vallencs Fenya Rai (divendres), el de l’acordionista basc Xabi Aburruzaga (dissabte), a més de tallers, cursets i altres propostes musicals en diversos emplaçaments del municipi

Programa d’activitats

Mont-roig del Camp acollirà, del 18 al 21 de juliol, la tretzena edició del Cap de Setmana Diatònic, un festival en què l’acordió diatònic esdevé l’indiscutible protagonista de diversos concerts, cursos i tallers. Organitzat per l’Associació de Veïns Muntanya Roja, Quart Minvant, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp i sota la direcció artística del músic local Guillem Anguera, el certamen s’ha convertit en un referent per músics, aficionats i públic en general que volen gaudir de les melodies d’aquest instrument tradicional. Tot plegat en un entorn singular com és l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, així com d’altres emplaçaments del municipi.

El Cap de Setmana Diatònic arrenca demà dijous, al parc de l’Era de Mont-roig, amb el concert de Clau de Lluna, un dels grups de referència del ball folk dels anys 90 que ara, uns anys després, retornen als escenaris per celebrar el seu 30è aniversari.

L’aposta del festival pels grups km 0, arribarà divendres amb els vallencs Fenya Rai, una banda que portarà la seva música desimbolta i amb tocs humorístics a l’escenari principal de l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, en el que serà una revisió irreverent, canalla i fresca dels temes tradicionals de sempre.

Dissabte dia 20 de juliol serà el torn del basc de Portugalete Xabi Aburruzaga, que 8 anys després, tornarà a oferir un concert a l’Ermita. En aquest cas mostrarà el virtuosisme de la seva trikitixa en format de trio (acordió, piano i percussió), acompanyat, a més, per dos ballarins professionals, que faran que sigui un dels concerts més atractius i visuals del festival.

L’últim dia del Cap de Setmana Diatònic serà el moment del concert vermut que anirà a càrrec de Betzuca, format per Núria Lozano (acordió i veu) i Carol Durán (violí i veu). Les dues instrumentistes amb gran trajectòria professional en l’àmbit de la música tradicional i popular oferiran un concert amb històries i cançons per recordar. Aquest espectacle es farà a la vora del mar, al bar-terrassa del Càmping La Torre del Sol, i és l’únic acte en què cal una reserva prèvia per poder-hi accedir (www.setdediatonic.cat).

Cursos i tallers

Una de les particularitats del festival és que, a més dels concerts oberts a tot el públic, compta també amb cursos i tallers per tal que els acordionistes d’arreu puguin aprendre, practicar, tocar conjuntament i, en definitiva, gaudir amb altres músics de la pràctica d’aquest instrument.  En aquesta edició hi ha una trentena de persones inscrites que vénen de diversos punts de tot Catalunya.

Trajectòria

El Cap de Setmana Diatònic ha anat evolucionant al llarg dels anys i ha acollit acordionistes reconeguts tant de casa nostra com de nivell internacional, entre ells el Premi Grammy, Kepa Junkera. Així, en aquestes 12 edicions anteriors, han visitat Mont-roig del Camp acordionistes com Enrique Telleria (Uruguai); Marinette Bonnert (Bèlgica); els bascos Kepa Junkera i Joseba Tapia; Antonio Rivas (Colòmbia); Simone Bottasso (Itàlia); David Munnelly (Irlanda); Artur Fernández (Portugal) o Paddy Callaghan (Escòcia).  Tots aquests músics han pogut oferir el seu talent i han mostrat el so d’aquest instrument a tots aquells que cada any han omplert la plaça de l’Ermita Mare de Déu de la Roca, al bell mig d’un Espai d’Interès Natural que alhora permet gaudir de la natura i d’unes excel·lents vistes del Camp de Tarragona

Comparteix aquest article