El Paisatge dels Genis ofereix noves propostes a l’estiu

El Paisatge dels Genis ofereix noves propostes a l’estiu

Mont-roig Miami Turisme realitza excursions en bicicleta i visites guiadesMont-roig Miami Turisme organitza excursions en bicicleta

A l’estiu els municipis de la Ruta del Paisatge dels Genis omplen la seva agenda amb concerts a la fresca, tallers artístics, excursions en bicicleta, visites teatralitzades, vermuts culturals, visites nocturnes i moltes activitats més per escoltar, sentir, crear, olorar, degustar i descobrir la natura, la gastronomia, la creativitat i la gent que conforma el territori que va inspirar a Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso.

Es tracta d’una oferta complementària a la que habitualment ofereixen el Gaudí Centre, el Centre Miró, la Vil·la Museu Pau Casals i el Centre Picasso. Uns espais que expliquen amb detall què feien els genis en el seu dia a dia, quines eren les seves aficions, amb qui es relacionaven i com aquesta relació amb el territori de Reus, Mont-roig, El Vendrell i Horta de Sant Joan va influenciar la seva obra.

Per descobrir els indrets que van captivar a l’artista Joan Miró, Mont-roig i Miami Turisme ofereix, per exemple, excursions en bicicleta tots els dimecres de juliol i agost, de 9:00 a 11:00 hores. L’itinerari és apte per a famílies amb nivell de dificultat adaptat al grup. El punt de sortida és la plaça Tarragona de Miami Platja. Cal portar bicicleta pròpia.

D’altra banda també s’ofereixen excursions guiades a Mont-roig. L’itinerari és: casc antic, Centre Miró, mercat i ermita de la Mare de Déu de la Roca (inclou vermut). Es realitzen els divendres de juliol i agost de 10:00 a 14:00 hores. El punt de sortida és la Plaça Tarragona de Miami Platja. Les places són limitades (autocar i aperitiu). A més s’ha tornat a posar en marxa els “Banys de lluna” un complert programa d’activitats per aquest estiu. 

El Vendrell, Reus i Horta de Sant Joan també han preparat una programació especial per aquest estiu:

  • 35è Festival Internacional de Música Pau Casals. Un Festival que es va iniciar l’any 1981 i que és un referent arreu del país i també fora. Un dels plats forts dels setze concerts programats és la presència del violoncel·lista Amit Peled, el dia 6 d’agost, ja que porta el violoncel de Pau Casals.
  • Una altra activitat destacada és el Festival Jove “Música als Jardins”. Els jardins del Museu Pau Casals, al Vendrell, s’ompliran de música una vegada més. Els concerts tindran lloc els dissabtes de juliol i agost (des del 18 de juliol i fins el 29 d’agost, a excepció del dia 15 d’agost) de 19:45 a 20:30 hores. L’entrada és gratuïta i no cal fer reserva prèvia.
  • Visita guiada “descobreix el Vendrell i les seves platges”. Itinerari: Visita a la Vil·la Museu Pau Casals i al barri marítim de Sant Salvador. Dimarts de juliol, agost i setembre de 18.30 a 20.30 hores.
  • Visita teatralitzada al Museu Pau Casals de la mà del Ramon, pescador de la platja de Sant Salvador, i la Maria, la minyona de la Vil·la Casals. Una visita pensada per a tots els públics que apropa a la història de Sant Salvador i a la vida més quotidiana de  Pau Casals, amb anècdotes i històries per conèixer la part més humana del músic.  La visita finalitza amb una copa de cava als jardins. Divendres de juliol i agost, de 20:00 a 22:00 hores.  A partir del  17 de juliol.
  • Visita teatralitzada al pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata. Viatge en el temps, en una de les joies del modernisme de Reus,  l’Institut Pere Mata de Lluís Domènech i Montaner, espai que va ser un model en la cura dels malalts mentals a principis del segle XX. La visita teatralitzada inclou un aperitiu, un tast de vermut Miró i un concert de música d’època. Dissabtes de juliol i agost a les 12:00 hores.
  • L’Agència de ciutat “Reus promoció” organitza una nova ruta turística «Els orígens del vermut de Reus»:  ruta al patrimoni cultural de la ciutat amb la identificació dels edificis relacionats amb la història del Vermut de Reus. L’itinerari permet visitar i conèixer el Museu del Vermut, el Vermut Rofes i Cal Massó. Dissabtes de juliol fins a l’1 d’agost, a les 19:00 hores.
  • Picasso i vins. Tast de vins, vermut i degustació de productes d’Horta de Sant Joan. 13 d’agost a les 19.00 hores.
  • Viatge als contrastos dialectals que va trobar Picasso a Horta de Sant Joan amb la presentació de la novel·la ” Cap llàgrima sobre la tomba” de Silvia Mayans. Galardonada amb el premi Ferran Canyamares del 2012. Divendres 17 juliol a l’Ecomuseu. Degustació de vi de la DO Terra Alta.
Imatge portada

excursio_3.jpg

Comparteix aquest article