L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa una campanya informativa sobre les colònies de gats de carrer

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa una campanya informativa sobre les colònies de gats de carrer

  • Díptic de la campanya.

    Els i les agents de civisme repartiran en els propers dies un fulletó on s’explica com es regulen i com es vetlla pel benestar d’aquests animals urbans

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa una campanya informativa sobre la gestió i regulació de les colònies de gats ferals del municipi. L’objectiu és donar a conèixer entre la ciutadania quines són els accions que es duen a terme per tal de millorar la convivència amb el veïnat i per vetllar pel seu benestar. A més, es fa una crida al civisme i al respecte cap aquests animals.

En els propers dies, els i les agents de civisme repartiran per tot el municipi els díptics en els quals s’explica tot allò que té a veure amb la regulació d’aquestes colònies de gats.

Descarrega’t el díptic delg gats ferals en aquest enllaç.

La feina de l’Ajuntament

Per tal de controlar les colònies de gats, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha procedit a l’estudi exhaustiu i a la creació d’un cens de les colònies del municipi.  A través d’aquest cens es controla l’estat i nombre d’animals de les colònies, en col·laboració amb les  associacions i les persones voluntàries.  També s’ha engegat un programa d’esterilitzacions  mitjançant el mètode CER (Captura,  Esterilització i Retorn), totalment respectuós  amb els felins.  Aquestes accions són dutes a terme per  veterinaris/àries, que garanteixen la  qualitat de l’assistència.

Només les persones autoritzades

Només estan autoritzats a alimentar els gats ferals les persones que han rebut una formació específica i una acreditació  per dur a terme aquesta tasca. Per aquest motiu, recentment s’ha organitzat per part de l’Ajuntament una formació per tal d’obtenir el carnet que permeti alimentar aquests animals (llegeix la notícia en aquest enllaç).  L’intrusisme, en aquests  casos, serà sancionat per l’ordenança.

Cal destacar que al municipi existeixen tres entitats que treballen amb les colònies de gats: Associació Mogatmi i Protectora Simba.

La nova Ordenança municipal

Aquesta acció es deriva de la nova Ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals, aprovada el passat mes de febrer per respondre a una necessitat de regulació d’aquests i altres animals. Aquesta ordenança vetlla per la tinença responsable de cada animal o espècie, prohibint aquelles accions o omissions de deures que afectin la qualitat de vida dels animals, procurant la seva protecció i fixant les responsabilitats dels propietaris o posseïdors d’animals (llegeix la notícia en aquest enllaç).

 

 

Comparteix aquest article