L’Ajuntament recorda les mesures de prevenció a l’hora de fer ús dels prop de 30 parcs infantils del municipi

L’Ajuntament recorda les mesures de prevenció a l’hora de fer ús dels prop de 30 parcs infantils del municipi

  • El consistori informa també que el PROCICAT recomana limitar a 6 persones les reunions socials, tant en l’àmbit públic com privat, així com a les taules dels establiments d’hostaleria

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp demana a les famílies que evitin les aglomeracions als parcs infantils i en facin un ús racional i segur. Amb l’objectiu de prevenir els contagis per Covid19, el consistori recorda que són espais d’ús compartit i que el municipi compta amb prop de 30 zones de lleure infantil.  En aquest sentit, es recomana consultar el mapa de parcs i fer ús, no només d’aquelles zones que estan al costat dels centres educatius, sinó també de les diverses opcions d’esbarjo que hi ha repartides pel nucli de Mont-roig, Miami Platja i les diverses urbanitzacions.

A més, i d’acord amb les recomanacions del PROCICAT de la Generalitat, es demana que les famílies no accedeixin als parcs infantils si ja hi ha un nombre important d’infants en aquell moment. També es proposa limitar el temps d’ús a un període inferior a l’habitual i buscar activitats i jocs d’esbarjo alternatius a l’ús de gronxadors o tobogans. Com sempre, cal que els infants practiquin la higiene de mans abans d’accedir-hi i també de forma freqüent mentre en fan ús. A més, és convenient mantenir una distància de seguretat interpersonal amb els infants d’altres grups de convivència per evitar el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments. Per últim -i a banda de fer ús obligatori de la mascareta a partir dels 6 anys inclosos i si és possible entre els 3 i 5 anys-, es recomana que un únic adult acompanyi als infants, per reduir el nombre de persones, així com no seure als bancs a l’interior dels parcs infantils, sempre que sigui possible.

 

 

 

 

 

 

Recomanació de màxim 6 persones

Per altra banda, el PROCICAT, ha aprovat aquest matí la proposta dels Departaments de Salut i Interior de limitar les reunions socials, tant en l’àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones i no 10 com fins ara. La limitació, que no s’aplica a persones convivents, té com a objectiu reduir el nombre de contagis per COVID, que majoritàriament es donen en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper. La mesura que, ara per ara, és una recomanació perquè necessita l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, limita també a sis el nombre de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d’hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses.

Comparteix aquest article