L’Ajuntament reforma el tram de l’avinguda de Barcelona entre el carrer Almeria i plaça de Jaén

L’Ajuntament reforma el tram de l’avinguda de Barcelona entre el carrer Almeria i plaça de Jaén

  • Es tracta de l’entrada de Miami Platja fins a enllaçar amb la segona fase de les obres de l’avinguda de Barcelona, un àmbit que també es vol dignificar amb l’objectiu de guanyar espai per a vianants, ciclistes i noves places d’aparcament

Àmbit de la reforma

Coincidint amb les obres de remodelació de la segona fase de l’avinguda de Barcelona i plaça de Jaén, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha iniciat també, aquest dimarts, la reforma del tram comprès entre el carrer d’Almeria fins a la plaça Jaén – límit de l’obra.

Aquesta part no està inclosa a les obres de la segona fase i correspon a l’entrada de Miami Platja des de l’Hospitalet de l’Infant. L’objectiu d’aquests treballs és dignificar aquest àmbit per tal de seguir guanyant espai per a vianants i ciclistes, així com generar un nou aparcament dissuasiu a l’entrada de Miami Platja.

Mobilitat més sostenible

Una de les principals característiques d’aquesta nova configuració de l’espai urbà és la recerca d’una mobilitat més sostenible. Per aquest motiu, els vials de servei passaran a ser d’ús exclusiu per a vianants, carril bici i zona d’aparcament.

Així doncs, els vials laterals passaran de ser zona de pas de vehicles a zona de pas per als vianants, guanyant una superfície de 2.800 m2, mitjançant urbanisme tàctic. Aquesta zona estarà pintada amb rodones i cercles de colors i comptarà amb nou mobiliari urbà.

Per al vial lateral tangent al supermercat Esclat, s’ha previst un nou carril bici que connectarà l’avinguda de Barcelona amb el carrer Segarra. Es tracta d’un primer pas perquè en un futur pròxim se li pugui donar continuïtat cap el carrer Oleastrum i l’antiga N-340 cap a l’Hospitalet.

A més, la zona lateral que està a l’alçada del supermercat Esclat es convertirà en un aparcament dissuasiu. En total es generaran unes 70 places noves, 3 de les quals estaran reservades a minusvàlids (les més properes al CAP).

Per altra banda, està previst que la rotonda de recent creació amb motiu de les obres de la segona fase que està ubicada a la intersecció amb l’avinguda Sevilla es mantingui de forma permanent.

Els treballs de retirada d’arbustos, les vorades de les jardineres centrals, rebaixos de terres i formigonat de jardineres els està duent a terme l’empresa pública Nostreserveis, mentre que una empresa de senyalització especialitzada s’encarregarà de la pintura del carril bici, les places d’aparcament, les zones de vianants i la resta de senyalització horitzontal.

Comparteix aquest article