L’arxiu Municipal se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Arxius

L’arxiu Municipal se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Arxius

  • L’objectiu de la jornada, que se celebra avui 9 de juny, és conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius

L’Arxiu Municipal de Mont-roig del Camp (AMMC) s’ha sumat a la commemoració del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra avui 9 de juny, i que té com a principal objectiu conscienciar a la ciutadania sobre la importància de preservar els arxius, facilitar-ne l’accés i promoure i millorar la seva imatge mundialment.

Enguany, davant la situació excepcional provocada per la Covid-19, els arxius catalans s’han unit per proposar una jornada diferent amb l’objectiu de fer protagonistes els usuaris i usuàries mitjançant una campanya virtual que pretén mostrar la cara més personal dels arxius.

Així, sota el lema “Persones – Vides – Arxius”, s’ha volgut transmetre que el més important pels arxius és la ciutadania que utilitza aquests serveis. En aquest context, l’Arxiu Municipal és un dels 60 arxius catalans que ha participat en aquesta proposta donant veu, en aquest cas, a l’entitat local Associació Cultural Arxiu i Memòria, en el marc d’aquesta iniciativa que es pot veure al canal YouTube de Patrimoni.gencat i que recull vivències i experiències d’investigadors, donants, usuaris, professorat, etc.

Per altra banda, l’Arxiu municipal, anima de nou a la ciutadania a participar en la campanya #Arxivemlacovid19, per recopilar documents, imatges i vídeos sobre les experiències viscudes durant el  confinament i les fases de desescalada i a la nova situació.

Comparteix aquest article