Novetats literàries locals, Sant Jordi 2015

Novetats literàries locals, Sant Jordi 2015

Judit Robert presentarà aquesta tarda el seu últim llibre “Obre el teu cor”"Obre el teu cor" de Judit Robert

Els veïns i veïnes de Mont-roig i Miami que aquest Sant Jordi surtin al carrer buscant un llibre d’un autor local o vinculat amb el municipi tenen diverses opcions a tenir en compte.

La mont-rogenca Judit Robert publica aquest Sant Jordi “Obre el teu cor”, d’Onada Edicions. Segons l’autora “Es tracta d’un recull de nou contes i un poema amanits amb un grapadet de haikus i regats amb proverbis del món. Acompanyats d’unes il.lustracions on tot hi té cabuda si tens bona imaginació i un xic de visió artística. Servits juntament amb instruccions per tal de que les paraules “no puc” passin a ser historia”.

La responsable de la secció infantil de la biblioteca mont-rogenca, presentarà “Obre el teu cor, aquesta tarda, a les 18h a la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig.

Una altra proposta de Judit Robert (juntament amb Maria Garcia Cortadella i Cati Garcia Pedret) és “El color dels sentiments”, publicat també per Onada edicions el passat desembre. En aquesta ocasió el llibre inclou el conte, una guia dels colors i els seus significats, mandales per a pintar i endevinalles relacionades amb els colors.

"Pinzellades i retalls" de Rosa Pàmies "El diablo en cada esquina" de Jordi Ledesma

Altres novetats literàries d’autors afincats al municipi són “Pinzellades i retalls” de Rosa Pàmies Ollé i “El diablo en cada esquina” de Jordi Ledesma. Les dues propostes s’han presentat recentment a la biblioteca mont-rogenca.

A “Pinzellades i retalls”, publicat per Émepe, Pàmies escriu una memòria fragmentada de la seva infantesa transcorreguda a la ciutat de Reus sacsejada per la fam i la misèria de la postguerra. L’obra dóna una visió de com ha canviat la societat i la manera d’entendre la vida en un període d’uns cent cinquanta anys.

La novel·la negra de Ledesma, publicada per Alrevés, presenta 4 històries independents que es mesclen per formar un relat de ritme trepidant i sense intermediaris. Són les històries d’uns personatges que s’han d’enfrontar a les seves veritats i a les mentides dels altres.

L’Associació de Veïns Muntanya Roja publica un llibre sobre la construcció de les escoles de Mont-roig en format digitalEmili Soler - Foto cedida Ressò Mont-rogenc

Una altra de les novetats d’aquest Sant Jordi i que destaca perquè arriba en format digital és “L’edifici de les Escoles. Història de la seva construcció”. L’Associació de Veïns Muntanya Roja, (editora de Ressò mont-rogenc des del 1981) s’ha sumat a la gran festa de les lletres catalanes, penjant al seu web el llibre del mestre de Mont-roig Emili Soler i Fors (1871-1945). A l’obra, Soler parla de totes les vicissituds que va haver de viure per aconseguir construir les Escoles de Mont-roig, (actual Casa de Cultura Agustí Sardà) a principis del segle passat, gràcies a l’ajut del senador Agustí Sardà i de tots els mont-rogencs que hi van col·laborar. El llibre es pot descarregar gratuïtament des de la pàgina web (www.ressomont-rogenc.cat.)

Finalment, altres propostes publicades l’últim any relacionades amb el municipi són “Mont-roig 1714 – Tres-cents anys” d’Eduard Boada, “L’ermita de la Mare de Déu de la Roca, història d’un símbol” de Josep Maria Savall Solé i Glòria Savall Solé i “Camins soterrats d’aigua. Les mines d’aigua al terme de Mont-roig” del Grup de Recerca del Centre d’Estudis Mont-rogencs.

 

Imatge portada

obre_el_teu_cor.jpg

Emails enviats
Dimecres 22 de Abril del 2015 a les 11:04 – Canal Reus TV – Informatius (informatius@canalreustv.com), Canal Reus TV – Programes (programes@canalreustv.com), TV3 – Tarragona (tv3tarragona@tv3.cat), TVE Tarragona (tarragona.b.tve@rtve.es), Costadiari.cat – Elisabeth (esarraseca@gmail.com), Costadiari.cat (info@costadiari.cat), Costadiari.cat – Ariadna (a.escodapadilla@gmail.com), REUS DIGITAL (redaccio@reusdigital.cat), REUS DIRECTE (reusdirecte@reusdirecte.com), REUS DIRECTE Redacció (redaccio@reusdirecte.com), Costa Magazine (agencia@mediatica.net), El Ressó (info@pedrasecamont-roig.com), El Traginer (traginer@pucom.biz), Miquel Beatet (mabeatet@hotmail.com), El Punt – Azahara Palomares (apalomares@elpuntavui.cat), El Punt – Oficina territorial (tarragona@elpuntavui.cat), Guia de Reus (guia@bonaimatge.es), Més Tarragona – Especials (Laura Gómez) (especials@mestarragona.com), Més Tarragona – Redacció (redaccio@mestarragona.com), Més Tarragona – Sílvia jimenez (jimenez@mestarragona.com), El Mundo – Cultura (cultura@elmundo.es), La Vanguardia – Revista Què fem? – Rita Pere (rpere@prismapublicaciones.com), RAC 1 + La Vanguardia (Esteve Giralt) (estevegiralt@gmail.com), Cadena Ser – Reus (reus@cadenaser.com), Catalunya Ràdio – Tarragona (Ricard Boigues) (informatiustarragona@catradio.cat), COM ràdio – Montse Huguet (mhuguet@comradio.com), COM ràdio – Virtu Moron (vmoron@comradio.com), COPE – Tarragona (tarragona@cadenacope.net), ONDA CERO – Informatius (informatius@ondacero.es), RÀDIO HOSPITALET I VANDELLÒS (radio@vandellos-hospitalet.cat), TARRAGONA RÀDIO (redaccio@tarragonaradio.cat)

Comparteix aquest article