El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp aprova el Pla d’Acció Municipal 2016-2019

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp aprova el Pla d’Acció Municipal 2016-2019

  • Ple Ajuntament Mont-roig del Camp 11 maig de 2016

    Ple Ajuntament Mont-roig del Camp 11 maig de 2016

    Es tracta d’un document estratègic que inclou 278 accions distribuïdes en 4 grans blocs: govern obert, serveis a les persones, impuls econòmic i espai públic

  • El PAM, que traça les directrius de l’acció del govern local, s’ha elaborat amb una metodologia participativa que ha implicat a agents polítics, socials i econòmics del municipi
  • Tots els grups municipals donen suport a una sol·licitud d’obertura del CAP de Miami Platja 24 hores

 

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat aquest dimecres al migdia, ha aprovat el Pla d’Acció Municipal 2016-2019. El document estratègic final presenta un total de 278 accions que es convertiran en el full de ruta a seguir pel govern local. Es tracta de les actuacions i les inversions que s’executaran al llarg d’aquest període.

 El PAM s’ha elaborat comptant amb la participació d’un centenar de treballadors/es de l’Ajuntament, una seixantena de ciutadans i una vintena d’entitats, la totalitat dels grups polítics representats al Ple i 10 experts vinculats al municipi en diversos àmbits. Els experts han ajudat a valorar la viabilitat competencial, econòmica i legal de les propostes. Aquesta metodologia participativa, implicant a aquests 4 nivells, respon a la necessitat que les propostes recollides en el document final fossin el més transversals possibles.

En aquest sentit, l’alcalde de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Fran Morancho ha destacat que “aquest és el PAM de tots, que s’ha obert a tota la ciutadania i que s’han recollit totes les sensibilitats”.

El resultat d’aquesta participació s’ha concretat en 278 accions que s’han recollit en 4 grans blocs que alhora defineixen els eixos fonamentals de la gestió de govern. Aquests blocs són: govern obert, serveis a les persones, impuls econòmic i espai públic.

Tot i que la oposició ha qüestionat la possibilitat de tirar-ho endavant per la gran quantitat de propostes, Morancho ha destacat el compromís de desenvolupar totes les accions proposades, si bé ha reconegut que en base a la situació econòmica s’hauran de prioritzar accions.

El document estratègic del PAM ha quedat aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, el grup municipal de Ciutadans i el grup municipal d’ERC, mentre que CIU hi ha votat en contra i la FIC s’ha abstingut.

Suport a la obertura 24 hores del CAP de Miami Platja

D’altra banda, tots els grups municipals han aprovat per unanimitat la sol·licitud d’obertura del CAP de Miami Platja les 24 hores, donant d’aquesta forma suport a la plataforma ciutadana que des de fa mesos reivindica aquesta necessitat.

Finalment també s’han debatut diverses mocions sobre el suport a les persones celíaques, en defensa de la cooficialitat de les llengües a Catalunya i el reconeixement de la seva pluralitat lingüística, en defensa del Parlament de Catalunya i les lleis catalanes, sobre la creació d’un programa per donar suport a les persones majors de 70 anys i sobre la retirada de l’ordre de copagament a les persones amb discapacitat. Totes elles es podran consultar a l’acta de la sessió plenària que estarà disponible al web municipal en els propers dies.

  • Visita la pàgina del PAM per conèixer les accions definitives. 

Comparteix aquest article