Presentació de les bases i tallers de creació literària per incentivar la participació al Concurs Literari Vila de Mont-roig

Presentació de les bases i tallers de creació literària per incentivar la participació al Concurs Literari Vila de Mont-roig

  • També s’ha organitzat una signatura del llibre “Un hivern fred i altres històries” de la mà dels guanyadors del 2015

Amb l’objectiu de promocionar el Concurs Literari Vila de Mont-roig entre la població i incentivar-ne la participació, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha programat diverses activitats per a les properes setmanes.

La primera de les accions és la presentació pública de les bases de la 36ena edició del certamen, que tindrà lloc el proper 8 de juny a les 18.30 h a la Biblioteca de Miami Platja. Una activitat que servirà per conèixer els diversos premis, els requisits per participar-hi i les dotacions econòmiques, entre d’altres.  A la presentació de les bases del concurs s’hi suma la signatura del llibre “Un hivern fred i altres històries” per part dels guanyadors de l’edició de l’any 2015. Recordem, que des de l’any passat les obres guanyadores de cada categoria s’editen en un llibre conjunt que recull les millors creacions literàries del concurs.

Tallers de creació literària

A més a més s’han organitzat tallers orientats a explicar els secrets per a la creació de relats i contes per introduir totes aquelles persones que ho desitgin al món de l’escriptura. El primer taller, dirigit a nens i nenes tindrà lloc a la biblioteca de Miami Platja el mateix dia 8 de juny, a les 17.30 h, i anirà a càrrec de la companyia Calidoscopi. El dia 15 de juny, a les 18.20 h, a la Biblioteca de Mont-roig, l’escriptor Aleix Cort impartirà un taller de creació literària dirigit a joves i adults.

Presentació d’obres fins al 16 de juliol

El concurs engloba diverses categories i premis amb l’objectiu de promoure la creació literària, el desenvolupament creatiu i la recerca local. Amb aquesta finalitat es convoca, el Premi d’Assaig Vila de Mont-roig, el Premi de Prosa Magdalena Guerrero i el Premi de Poesia Miquel Ferrer, tots tres dirigits a majors de 18 anys.

D’altra banda, el concurs també vol incentivar als infants i joves a desenvolupar el seu talent creatiu i literari. Per aquest motiu es busca acostar el certamen als centres educatius mitjançant el premi de poesia i el de narrativa breu infantil i juvenil. Aquests premis tenen dues subcategories d’acord amb les edats, de 8 a 9 anys, de 10 a 11 anys, de 12 a 14 anys i de 15 a 17 anys.

El termini de presentació de les obres finalitza el 16 de juliol de 2017.

Bases Concurs Literari Vila de Mont-roig 2017

Comparteix aquest article