S’edita un llibre sobre Mont-roig del Camp del músic Baptista Nogués i Grifoll

S’edita un llibre sobre Mont-roig del Camp del músic Baptista Nogués i Grifoll

Acte de presentació del llibre de Baptista Nogués

La sala d’actes de la Casa de Cultura Agustí Sardà va quedar petita, el passat diumenge 12 de novembre, per acollir la presentació del llibre “Notícies històriques de Mont-roig”. Es tracta de la transcripció anotada del músic local Baptista Nogués i Grifoll (1910-1992).

El llibre ha estat editat per Ganzell gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp. Es tracta del cinquè volum de la col·lecció Quaderns de la Pixerota, que aplega temes d’història local de Mont-roig.

En l’acte de presentació hi van participar l’alcalde Fran Morancho, la regidora de Cultura Núria Esquius, l’editor Eduard Boada, que van coincidiren destacar la importància de l’edició d’aquest llibre en la historiografia de Mont-roig del Camp. També hi va participar Josep Grifoll en nom de la família Nogués Grifoll recordant anècdotes del Baptista, que convidava els músics de les orquestres de les Festes Majors a casa seva  per improvisar concerts conjuntament.

L’acte va comptar amb la interpretació de peces composades pel propi Baptista a càrrec del grup de guitarres i de la Coral infantil de l’Aula de Música i per la Coral Sant Miquel.

Els assistents també van poder veure fotografies de la vida del músic, com per exemple una fotografia de quan era jove i tocava a l’Orquestra Imperio. També es van projectar imatges de l’homenatge que l’Ajuntament li va fer l’any 1991 a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca, un any abans de la seva mort.

GALERIA D’IMATGES DE LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

Comparteix aquest article