Obres del Passeig de les Cales

 1. Termini d’execució

La direcció General de la Costa i el Mar de la Secretaria de Medi Ambient ha iniciat a princips de setembre les obres del Passeig de les Cales de Miami Platja amb la intenció de tenir-les acabades el primer trimestre del 2024. Es tracta d’uns terminis ajustats relacionats amb la justificació dels fons europeus, que finançaran l’actuació, i que requereix que estiguin enllestides en aquest temps. Durant els treballs es procurarà l’accés per a vianants tant als habitatges afectats com a les cales. La circulació de vehicles quedarà interrompuda en alguns trams.

L’empresa que executa les obres del Passeig de les Cales de Miami Platja, UTE OHLA – SATO, ha posat en funcionament un telèfon a disposició de la ciutadania per qualsevol dubte o incidència que els veïns/es afectats puguin tenir sobre les obres.
Aquest telèfon estarà disponible de 9 a 15 h de dilluns a divendres:   689123222

 1. Zona d’actuació

Les obres comprenen l’espai que va des de la Cala dels Àngels fins a la Cala dels Penyals (amb una longitud de passeig remodelat de 3.129,34 metres).

L’actuació al Passeig de les Cales compren des de la Cala dels Àngels fins a la Cala dels Penyals. La longitud total del passeig a remodelar és de 3.129,34 metres i comprèn:

 • Cala dels Àngels
 • Cala Bot
 • Cala Misteri
 • Cala Solitari
 • Cala Sirenes
 • Cala Vienesos
 • Cala dels Penyals
 1. Plantejament del projecte
 • Es configura el passeig com un espai per a vianants, permetent únicament l’accés als vehicles dels residents, serveis municipals i emergències.
 • S’ordena i urbanitza el sòl segons criteris de sostenibilitat ambiental. Es recuperen i potencien de valors paisatgístics.
 • El projecte inclou 3 miradors entre la cala dels Àngels i cala Bot, un a cala Bot i un últim a Cala misteri.
 • Pel que fa al mobiliari, destaca la instal·lació de pèrgoles, dos grups de grades, baranes, tres zones de jocs infantils, circuits físics, mòduls per aparcar bicicletes, conjunts escultòrics, fonts i bancs, etc.
 1. Planells del projecte

El projecte complet es pot consultar a:

5. Una mica d’història

Passeig de les Cales estat actual

 • El Passeig de les Cales de Miami Platja és una de les reivindicacions històriques per millorar aquesta zona, que no és de competència municipal, i que des de fa temps patia un greuge comparatiu amb altres localitats del litoral. Recordem que fa més de vint anys que l’Ajuntament va fer la tramitació urbanística per protegir aquestes cales i que l’any 2010 l’estudi d’arquitectura i disseny Capella Garcia Arquitectura va dissenyar el projecte original, que ara ha servit de base per desenvolupar l’actual proposta. Les obres, que tindran un cost aproximat d’11 milions d’euros, permetran donar continuïtat al litoral de Miami Platja, millorant l’accés a les cales i naturalitzant l’espai.

Notícies recents

Arranquen les obres del Passeig de les Cales de Miami Platja

La primera actuació es fa en el tram que comprèn els números 111 i 149 del Passeig Mediterrani [...]

Tot a punt per l’inici imminent de les obres del Passeig de les Cales de Miami Platja

El Ministeri ha confirmat que en els pròxims dies començaran els treballs d’aquest projecte que suposarà una inversió [...]