Presentació

Mont-roig del Camp és un municipi que, a l’interior, té el nucli antic i, a la zona costanera, la població de Miami Platja.

Mont-roig del Camp
Platja Cristall
Ermita Mare de Déu de la Roca
El torreón de Miami
La Masia de Joan Miró
Barraca Jaume de la Cota BCIN

Som una localitat privilegiada dins la Costa Daurada, amb 12 quilòmetres de litoral dividits en una platja baixa de sorra fina i daurada i una costa alta que crea una entranyable xarxa de cales de reduïdes dimensions i de gran valor natural. La qualitat i la tranquil·litat de l’extens litoral són un dels trets més identificatius del nostre municipi, coronat per l’impressionant mirador natural de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, des d’on es divisa tota la plana del Camp de Tarragona.

L’original dualitat entre l’interior i la costa animen a la pràctica d’una gran quantitat d’activitats esportives, enmig de la natura. Els amants de l’hípica, el senderisme o la BTT trobaran més de 64 quilòmetres quadrats un indret idíl·lic, tant pel gran nombre de camins existents, com pels seus impactants paisatges.

Les zones litorals conviden a realitzar tota mena d’immersions marines, admirar les impressionants vistes panoràmiques del litoral, navegar per meravellosos penya-segats de Miami o practicar activitats nàutiques durant tot l’any, com el windsurf, el caiac o la vela lleugera.

A més, trobareu un gran nombre d’instal·lacions esportives, com ara: dos poliesportius, un velòdrom, un camp de golf, dos camps de futbol, sis pistes de tennis, una piscina municipal, un centre BTT, l’Estació Nàutica Costa Daurada i nombroses instal·lacions ideals per realitzar activitats infantils.

I no podem parlar de Mont-roig sense esmentar Joan Miró. Vingut per primer cop l’any 1911. Aquí va retrobar la passió per la pintura: “Tot el que sé ho he après a Mont-roig”, deia. El Centre Miró, instal·lat a l’Església Vella, repassa aquesta relació entre l’artista i el poble que el va acollir durant 65 anys i exposa, etnogràficament, el Mont-roig que Miró trobà a principis del segle passat. També trobareu “l’Itinerari Miró”, on podreu gaudir dels originals, els indrets des d’on Miró immortalitzà els seus quadres de Mont-roig, com La masia, La casa de la palmera i Sant Ramon, entre d’altres.

Tampoc podem oblidar les nostres construccions de pedra seca. Un total de 5 barraques han rebut el reconeixement de Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en la categoria de Zona d’interès etnològic, que atorga la Generalitat. Escollides per la seva singularitat, entre les més de 130 barraques del terme municipal, esdevenen les primeres construccions de pedra seca de Catalunya en obtenir aquesta denominació. Les cinc barraques distingides són la Barraca del Miquel Terna (la B9 de la Ruta de les barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp), la Barraca dels Comuns del Pellicer (B6), la Barraca del Jaume de la Cota (B11), la Barraca de l’Espiral (B4) i la Barraca dels Lliris (B3).

Del calendari festiu local, destaquen la Fira de Mont-roig, el primer cap de setmana d’agost i el Cap de Setmana Mironià al juny, a més de la programació dels Banys de Lluna que omplen les nits d’estiu, les festes de Sant Jaume a Miami, la Festa Major per Sant Miquel amb el seu mercat medieval, les festes en honor a la Mare de Déu de la Roca o la festivitat de Sant Josep.

Veniu i descobriu-nos!