Àngel Moran guanya el segon concurs de Cuina de la Fira
- Durant la deliberació del jurat, format per membres d’entitats locals, va tenir lloc un taller de cuina a càrrec de Mariona Quadrada
La recepta d’esfilagarsat de bou, presentada per Àngel Moran Margalef va guanyar la segona edició del Concurs de Cuina de la Fira de Mont-roig, que va tenir lloc aquest diumenge a la tarda, al recinte firal.
De les 9 propostes presentades, el jurat va puntuar de forma individual cada plat tenint en compte aspectes com la presentació, els productes que es van fer servir, l’elaboració del plat i finalment el seu sabor, aroma i textura.
En aquesta edició el jurat va estar format per Marta Nolla, vicepresidenta de l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Mont-roig, Xavi Alcaide, president de l’Associació d’Hosteleria de Miami Platja, Anton Bernal, president del Centre Excursionista l’Areny i Marc Vidal, monitor del Grup de Colònies i Esplai Els Brivalls.
Les propostes a puntuar van ser: truita al cava, sípia amb mandonguilles i pèsols, peixet gustós, caldereta de corder, volcànic d’arròs, esfilagarsat de bou, melós de mar, flam casolà i carquinyolis.
Durant la deliberació del jurat va tenir lloc un taller de cuina a càrrec de Mariona Quadrada. La cuinera reusenca va explicar com preparar dos plats ben estiuencs: tàrtar de bacallà amb alvocat i gaspatxo de síndria amb oli d’alfàbrega. També Frederic Font va escriure dos poemes especialment per al concurs que participants i jurat es van poder endur de record.
L’alcalde, Fran Morancho, va fer entrega del premi al guanyador, una estada d’una nit per a dues persones, gentilesa de l’Hotel The Westin Bonmont Golf Resort & Spa, un diploma acreditatiu i dues entrades per al Festival Familiar Rústic.
A més, tots els participants i el jurat van ser obsequiats amb una caixa de mont-rogetes del Forn Juncosa, un barret de la Tapa de la Fira i una entrada per al Festival Familiar Rústic, que tindrà lloc a la Masia de Castelló, a Vandellòs.