L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

  • Del 22 al 26 de juny, i a través de les xarxes socials, s’oferiran consells i es proposaran accions per tal de contribuir a la transició energètica i avançar cap a un model energètic segur, net i sostenible
  • El consistori treballa en el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals per aconseguir generar l’energia elèctrica necessària per l’autoconsum

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’ha adherit a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que enguany se celebra del 22 al 26 de juny, amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica. Per aquest motiu, durant tota la setmana vinent s’oferiran consells i es proposaran diverses accions per tal que, amb l’esforç de tothom, el municipi avanci cap a la transició energètica i un model energètic segur, net i sostenible.

Aquests són, precisament els objectius que persegueix la regidoria de Residus i Transició energètica i Ecològica, que compta amb un dels projectes més importants de l’apartat d’inversions per aquest 2020. Es tracta de la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals per aconseguir generar l’energia elèctrica necessària pel seu autoconsum.

Plaques fotovoltaiques

Amb aquest objectiu s’ha aconseguit la màxima quantitat d’una subvenció de l’IDAE, (Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energía) que permetrà finançar al 50% el cost del projecte que és de prop d’un milió d’euros.

Amb la instal·lació d’aquestes plaques s’aconseguirà produir més de l’energia elèctrica necessària per l’autoconsum dels edificis. Per aquest motiu, paral·lelament a la licitació de la instal·lació de les plaques, el departament està treballant la millor forma de dibuixar el projecte per tal que sigui el més beneficiós per al municipi a través de mecanismes innovadors, així com la creació de comunitats energètiques com a eina d’aprofitament del sobrant de l’energia generada.

En aquest sentit, s’està fent un estudi per tal de poder ampliar el nombre de plaques i, per tant, d’edificis autosuficients en relació al projecte inicial i distribuir-les de tal forma que es pugui aconseguir que la cobertura del territori, a l’hora d’engegar el projecte de comunitats energètiques, també sigui el més ampli possible.

Share this post