Els usuaris del tren que vagin a Barcelona hauran d’agafar autobusos fins a Sant Vicenç de Calders a Cambrils o l’Hospitalet de l’Infant

Els usuaris del tren que vagin a Barcelona hauran d’agafar autobusos fins a Sant Vicenç de Calders a Cambrils o l’Hospitalet de l’Infant

  • Son les dues estacions més properes a Mont-roig i Miami Platja de la línia R16 que es veu afectada pel tall entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders entre l’1 d’octubre i el 2 de març de 2025

A partir d’aquest dimarts 1 d’octubre i fins al 2 de març de 2025, la circulació de trens quedarà interrompuda entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders. El motiu són les obres que Adif executarà al túnel de Roda de Berà i estacions entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders.

Com a conseqüència d’aquestes obres, diverses línies de tren de rodalies es veuran afectades. Entre aquestes, es troba l’R16 (Barcelona Estació de França – Tarragona / Tortosa / Ulldecona), que passa pel nostre municipi, i que té les estacions de l’Hospitalet de l’Infant i Cambrils com les més properes al nostre municipi.

Per garantir la mobilitat dels viatgers afectats, Renfe ha establert un pla alternatiu de transport per carretera entre Sant Vicenç de Calders i Tarragona.

Aquest pla alternatiu de transport s’ha acordat amb la Generalitat de Catalunya, titular del servei de Rodalies, i treballat amb els ajuntaments implicats i les plataformes de viatgers i viatgeres de Tarragona.

L’Hospitalet de l’Infant i Cambrils seran dos dels centres neuràlgics del transport per carretera. Des de l’estació de trens de l’Hospitalet i la de Cambrils es podran agafar autobusos directes fins a l’estació de trens de Sant Vicenç de Calders. En aquesta estació del Baix Penedès, els usuaris que vagin a Barcelona hauran de fer transbord i agafar un tren. Hi haurà trens fins a Barcelona cada 30 minuts.

D’aquesta manera, els usuaris de l’R16 no hauran de dirigir-se a Tarragona o Reus per agafar un bus fins a Sant Vicenç de Calders i es minimitzarà el temps de viatge.

D’altra banda, a partir de l’1 d’octubre, Renfe recuperarà el servei Avant diari entre Tortosa i Barcelona amb dues circulacions, una per sentit. Aquest servei inclou una parada a l’estació de l’Hospitalet de l’Infant i de Cambrils.

Tota la informació sobre aquestes alteracions del servei, així com els horaris dels autobusos, es poden consultar als expositors de les estacions del tram afectat, als webs rodalies.gencat.cat  renfe.com, al telèfon d’informació 900 41 00 41, a les apps de Rodalies de Catalunya i  a les xarxes socials @rodalies, @renfe i @infoadif.

Adjuntem els horaris de la línia R16 i del servei Avant en aquest document PDF.

Comparteix aquest article