L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa unes enquestes ciutadanes per definir el nou model de mobilitat al municipi

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp posa en marxa unes enquestes ciutadanes per definir el nou model de mobilitat al municipi

  • Les enquestes són el primer pas per elaborar el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i escoltar les necessitats reals de la ciutadania en aquest aspecte

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha llançat aquesta setmana una sèrie d’enquestes adreçades a la ciutadania, amb l’objectiu de recollir informació clau sobre els hàbits i necessitats de mobilitat de les persones que viuen o es desplacen habitualment pel municipi. Aquesta iniciativa marca l’inici de l’elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), una eina estratègica per planificar un model de mobilitat més segur, saludable i respectuós amb el medi ambient.

Es tracta de la primera acció participativa dins del projecte, que busca donar veu a la ciutadania per construir, entre totes i tots, un Mont-roig del Camp pensat per a les persones. Les enquestes aborden diversos aspectes com els desplaçaments a peu, en bicicleta, patinet o vehicle motoritzat.

Aquest projecte està finançat pel Pla de Sostenibilitat Turística en Destí Mont-roig del Camp – Miami Platja i forma part d’una estratègia més àmplia per promoure un municipi més connectat, sostenible i amable amb el seu entorn i la seva gent.

Mobilitat sostenible

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp s’alinea amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 i amb l’Agenda Urbana local. Té com a finalitat reduir les emissions contaminants, el consum energètic i millorar la qualitat de vida al municipi. Per això, es preveuen actuacions com l’ampliació de voreres, la creació de zones de vianants, nous carrils bici, la millora del transport públic i la reordenació dels espais d’aparcament.

Aquest nou model aposta per deixar enrere una mobilitat centrada en el vehicle privat i situar les persones al centre. Això implica garantir itineraris segurs i accessibles per a tothom, fomentar la mobilitat activa (anar a peu o amb bicicleta) i transformar l’espai públic en un entorn més verd, tranquil i saludable.

Share this post