Anthony Zarra i Mireia Sosa guanyen la III Mitja Marató de Miami Platja

• El vent va ser també un dels protagonistes d’una jornada esportiva però també festiva

Més de 500 corredors adults i 70 infants van participar a la tercera edició de la M3 Mitja Marató de Miami Platja, que es va celebra el passat dissabte 31 de març. Tots ells van poder gaudir d’una de les tres distàncies, 5, 10 o 21 k en una carrera que va estar marcada pel fort vent que va dificultar la competició en certs trams.

En la distància reina, els 21k, es va imposar el corredor francès Anthony Zarra amb un temps de 1h13m38s, a sis minuts del segon classificat, el tarragoní Pere Ortega (1h19m25s). La tercera plaça la va tancar Jorge de Andrés Sánchez (Tarragona) amb 1h20m39s. En categoría femenina, la corredora Mireia Sosa de Tarragona amb 1h26m16s es va imposar per ampli avantatge a Isabel Jimenez de Reus (1h36m57s) alhora que rebaixava el rècord de la prova en 36s. El podi el va tancar Laia Foved Johe (Sant Just d’Esvern) amb 1h39m15s.

En els 10k el francès Cédric Simovis i el català Xavi Tomasa (Berga) van fer una gran cursa corrent conjuntament i entrant a meta junts. Finalment la primera plaça va ser lliurada a Simovis amb 33m46s mentre que Tomasa va ser segon amb 33m47s. La tercera plaça va ser per a Javier Pérez (Irun) amb 35m14s. En categoría femenina, Noemí Aumedes de Montsonís va guanyar la cursa amb 41m41s, seguida de la francesa Audrey Monchecourt amb 43m07s i en tercera posició la tarragonina Anahi Herrera amb 44m20s.

La distància més curta, els 5k, se la va endur el barceloní Oriol Barbany amb 16m24s i rebaixant el rècord d’aquesta distància amb 47s. A pocs segons va entrar Marc Fernandez (Sant Joan Vilatorrada) amb 16m32s. Va tancar el podi masculí Enric Joan Teixidor (Barcelona) amb 16m35s. En noies va guanyar Georgina Conesa (Vallirana) amb 21m26s, seguida de l’aragonesa Arantxa Galícia amb 22m22s i en tercera plaça Laura Pallejà (La Selva del Camp) amb 22m25s.

La jornada va cloure amb les curses infantils on més de 70 nens i nenes d’edats entre 0 i 13 anys van poder gaudir de l’atletisme en un recorregut modificat a causa del vent.