Campanya de donació de sang

Campanya de donació de sang

Dimarts 21 de juliol, de 18:30h a 21:30h, al CAP de Miami PlatjaCampanya de donació de sang

La Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits s’instal·là el proper dimarts 21 de juliol, de les 18:30h a les 21.30h, al CAP de Miami Platja per realitzar una nova campanya de donació de sang.

Tradicionalment la donació de sang baixa un 30% els mesos d’estiu, sobretot pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Amb tot, les necessitats dels hospitals es mantenen. És per això que, també en aquesta època, cal continuar fent aquest petit gran gest.

La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Pel donant no comporta cap risc i, en canvi, per a malalts de tot el territori pot suposar avançar en el seu procés de curació.

És, doncs, una acció solidària i ràpida que poden fer totes aquelles persones que tinguin entre 18 i 65 anys i pesin un mínim de 50 quilos. Cal recordar que els homes poden donar sang fins a 4 vegades a l’any i les dones 3, sempre i quan es respecti l’interval mínim de dos mesos entre donacions.

Actualment, la donació de sang desinteressada és l’única via per a nodrir els bancs de sang i tractar malalts. Amb una sola donació, una persona pot ajudar a tres persones diferents. 

Totes aquelles persones que dimarts no hi puguin assistir tenen més oportunitats per donar sang. Al web donarsang.cat  podeu conèixer quins són els centres fixos de recollida i a quins municipis es desplaça diàriament la Unitat Mòbil del Banc de Sang i Teixits. 

Imatge portada

donacio_sang.jpg

Comparteix aquest article