Comencen les obres del Parc de la Serra de Llaberia i l’ECOTECA

Comencen les obres del Parc de la Serra de Llaberia i l’ECOTECA

  • Aquest dimarts s’han iniciat els treballs de reurbanització de la plaça del Sant de la urbanització Casalot, que a partir d’ara es dirà Parc de la Serra de Llaberia
  • D’altra banda, també s’han iniciat els treballs previs del nou centre de recuperació i gestió de materials i educació ambiental

Avui s’inicien les obres del nou parc de la urbanització del Casalot, per la reurbanització de l’encreuament situat entre el carrer Sortanelles i el carrer Alfons I, conegut popularment com la plaça del Sant i que a partir d’ara i petició del veïnat es dirà el Parc de la Serra de Llaberia.

L’objectiu és dignificar aquesta zona i millorar la circulació a través d’una transformació de la qual les voreres s’eixamplen i es millora la seguretat de la mobilitat. De fet, la rotonda existent es convertirà en una plataforma única de vianants i vehicles rodats. També disposarà de zones verdes, un parc infantil, mobiliari urbà i una parada d’autobús.

La finalitat és dotar aquesta zona del municipi, d’un espai de lleure i de trobada, en una urbanització on hi ha prop de 1.000 persones empadronades i nombroses segones residències.

Treballs previs per les obres de l’Ecoteca

Per altra banda, aquest dimarts també han començat els treballs previs per les obres del nou centre de recuperació i gestió de materials i educació ambiental (conegut com l’ECOTECA), amb la previsió que estiguin enllestides abans que acabi l’any 2023. Els treballs els durà a terme l’empresa García Riera, S.L. per un import de 835.547,25 € sense IVA (1.011.012,17 € IVA inclòs).

L’ECOTECA, que es construirà al carrer Paraguai, de la urbanització Costa Zèfir de Miami Platja, vol convertir-se en un punt de referència per avançar cap a una nova cultura del consum, l’ús i la recuperació dels recursos. L’equipament comptarà amb diversos espais complementaris a la pròpia activitat d’un centre de recepció de residus. Així, el 50% de les instal·lacions estaran destinades a fomentar l’economia circular i la sostenibilitat.

Comparteix aquest article