El Mas Miró ha acollit el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Camp
- Prèviament, s’ha signat un acord per posar en marxa el Servei d’Atenció Integral per a les persones LGTBI a la comarca
Mont-roig del Camp ha acollit aquest migdia el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Camp. La trobada, que es realitza de forma trimestral, ha tingut lloc al Mas Miró, el nou punt de referència cultural i turístic de la comarca.
Joaquim Calatayud, president del Consell Comarcal del Baix Camp acompanyat per l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho han presidit la sessió que ha comptat amb la participació dels prop de 30 alcaldes i alcaldesses de la comarca. Alguns dels punts de l’ordre del dia d’aquesta trobada, que serveix per tractar temes d’interès comarcal, han estat la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, la presentació de l’informe d’avaluació del Pla d’Actuació Comarcal o la valoració d’un projecte sobre reciclatge, entre d’altres. La sessió ha finalitzat amb l’habitual torn obert de paraules en què els màxims representants de cada municipi han pogut interactuar.
El Baix Camp posa en marxa el Servei d’Atenció Integral per a les persones LGTBI
Abans del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses ha tingut lloc la signatura de l’acord entre el president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata que permetrà posa en marxa oficialment el Servei d’Atenció Integral (SAI) per a les persones LGTBI del Baix Camp. Es tracta del primer SAI comarcal que es posa en marxa al Camp de Tarragona.
D’aquesta manera es dona compliment a la Llei 11/2014, del 10 d’octubre per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI), que té entre els seus objectius vetllar per la protecció dels drets d’aquest col·lectiu.
Així, en base a l’Acord signat, el SAI del Baix Camp facilitarà a 26 municipis de la comarca (tots menys Reus i Cambrils, que disposen de servei propi) el compliment de la llei pel que fa a garantir els drets de la població LGTBI.
El SAI està concebut com un servei de proximitat per oferir una atenció de qualitat pel que fa atendre persones que hagin patit o estiguin en risc de partir una situació de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.
El SAI del Baix Camp té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGTBI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGTBI.
A l’acte de signatura hi han assistit alcaldes i representants locals i comarcals, així com membres d’entitats i del col·lectiu LGTBI.