El tapís de Miró-Royo s’exposa de nou a l’Església Vella

El tapís de Miró-Royo s’exposa de nou a l’Església Vella

  • L’Ajuntament va encarregar tasques de conservació de l’obra que la familia de Joan Miró va cedir al poble de Mont-roig del Camp l’any 1993

El tapís, Miró-Royo, en una nova ubicació a l’Església Vella

El tapís “El llangardaix de les plomes d’or” de Joan Miró i Josep Royo torna a estar exposat al Centre Cultural Església Vella de Mont-roig. L’Ajuntament de Mont-roig del Camp va encarregar a la conservadora-restauradora de béns culturals, Esther Martínez Gil, tasques de conservació preventiva d’aquesta peça artística.

El tapís va ser confeccionat per Josep Royo l’any 1989 a petició de la família de Joan Miró, inspirant-se en uns dibuixos de Miró. De fet, van ser els successors de Miró qui, el 1993, en motiu de la celebració del centenari del naixement del pintor, van cedir el tapís “El llangardaix de les plomes d’or” al poble de Mont-roig del Camp.

La intervenció del tapís ha consistit en una primera fase d’examen per poder detectar possibles processos de deteriorament, que han permès determinar que l’estat de conservació és bo. Seguidament s’ha procedit a una neteja de l’anvers i del revers, l’adequació del sistema de subjecció del tapís, per finalment aplicar una tela de protecció pel revers.

Aprofitant les vacances de Setmana Santa el tapís “El llangardaix de les plomes d’or” es pot tornar a visitar en horari de dimarts a dissabte de 10.00h a 13.30h i de 16.30h a 19.00h i el diumenge de 10.00h a 13.30h.

Comparteix aquest article