L’Ajuntament aposta per la creació d’una via verda un cop desmantellada la via del tren

L’Ajuntament aposta per la creació d’una via verda un cop desmantellada la via del tren

  • La reunió amb el Subdelegat del Govern ha permès confirmar que la infraestructura ferroviària al seu pas per Miami Platja quedarà en desús d’aquí a uns mesos
  • La trobada, que l’Alcalde ha qualificat de molt positiva, ha servit també per parlar del futur de la Nacional 340

Reunió entre el Subdelegat del Govern a Tarragona i l'Ajuntament de Mont-roig del CampUna representació del govern municipal de Mont-roig del Camp, encapçalada per l’alcalde Fran Morancho, s’ha reunit aquest matí amb Jordi Sierra, subdelegat del Govern a Tarragona. La reunió, en la que també hi ha assistit el primer i segon tinent d’alcalde, Ferran Pellicer i Juan Gallardo, ha servit per tractar diverses qüestions relacionades amb les infraestructures que afecten al municipi i que són de competència estatal. L’Alcalde ha qualificat la trobada de molt positiva i ha destacat el to cordial i col·laborador per part del Subdelegat.

Un dels temes que s’han posat sobre la taula ha estat la via del tren, al seu pas per Miami Platja. En aquest sentit, el Subdelegat del Govern ha confirmat que en els propers mesos es traslladarà definitivament el trànsit ferroviari al Corredor del Mediterrani i l’actual via del tren que travessa el municipi quedarà inutilitzada. Els tres representants de l’Ajuntament li han traslladat la seva voluntat que l’actual via quedi desmantellada per tal de poder-la integrar a la trama urbana i donar-li un ús de lleure. Una de les possibles solucions que s’ha apuntat per la zona desafectada seria l’ús com a via verda. Des de la Subdelegació s’ha manifestat la voluntat de fer-ho possible si aquesta és la determinació de l’Ajuntament.

D’altra banda, l’Alcalde i els regidors també li han traslladat la seva preocupació per l’estat de la Nacional 340.  La cessió com estava prevista fa uns anys, on l’Ajuntament assumia els 10 quilòmetres a canvi d’una dotació econòmica, ja no és possible. Actualment les condicions de Foment han canviat i les cessions ja no van acompanyades de prestacions econòmiques. Davant d’aquesta situació, Sierra s’ha ofert a fer de mediador amb la delegació a Tarragona de Carreteres de l’Estat per tal que l’Ajuntament pugui negociar algun tipus de millora concreta tan per dins com per fora de la trama urbana.  Una altra opció senyalada seria estudiar la cessió del tram de carretera que passa per la zona urbana de Miami Platja. En aquest sentit, l’equip de govern s’ha emplaçat a continuar treballant sobre aquesta qüestió amb els responsables directes de Carreteres de l’Estat. 

Imatge portada

img_4572.jpg

Comparteix aquest article