L’Ajuntament oferirà beques als estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació sociocultural i turística especialitzat en càmpings

L’Ajuntament oferirà beques als estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació sociocultural i turística especialitzat en càmpings

Animació càmping La Torre del SolPeríode extraordinari de matriculació per al nou CFGS, únic a tot Espanya, que s’impartirà al municipi el curs vinent

El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp està preparant una partida de diners per tal d’oferir beques als alumnes del nou Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació sociocultural i turística especialitzat en càmpings, que es posarà en marxa el curs vinent. Les beques bonificaran entre un 50 i un 100% l’import de la matrícula, segons situació econòmica i familiar dels inscrits, per tal que el cost del CFGS no sigui un impediment pels qui hi vulguin accedir. Des del consistori s’aposta d’aquesta manera per la nova formació, única a tot Espanya, que obre portes a l’ocupació en un dels motors econòmics del municipi com és el sector del càmping. Uns estudis, que, per altra banda, ofereixen pràctiques remunerades al segon curs.

Per facilitar les inscripcions als nous estudis es realitzarà un procés extraordinari de matrícula. Els interessats podran presentar les sol·licituds del 7 al 9 de setembre i formalitzar la matrícula els dies 21 i 22 de setembre a l’Institut Antoni Ballester. Per inscriure’s cal tenir el títol de batxillerat o equivalent, haver superat la prova d’accés al grau superior de formació professional o haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys. Amb tot, els treballadors dels càmpings que no reuneixin aquests requisits es podran matricular amb una autorització individual del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Així mateix en casos en que no es disposi del títol es poden començar els estudis i presentar-lo a posteriori.

La implantació i consolidació d’aquest cicle superior obre la porta a poder comptar, en un futur proper, amb el cicle mitjà d’aquest mateix àmbit. Aquesta nova formació, prèvia al CFGS, permetrà que els joves que finalitzen l’ESO puguin professionalitzar-se i treballar al sector del càmping.  

Un sector que està en auge i que cada cop pren més protagonisme com una de les formes d’allotjament turístic més complertes. De fet, aquests nous estudis neixen per donar resposta a una de les demandes del sector, que precisa d’un perfil professional adaptat a les seves necessitats i que actualment es veu obligat a buscar a l’estranger. La nova oferta formativa i professionalitzadora permetrà que aquests llocs de treball puguin ser ocupats per persones del territori, que, a més, adquiriran la formació necessària per poder treballar a qualsevol càmping que precisi d’aquest perfil.

En aquest sentit, un altre dels objectius és que el nou CFGS es converteixi en un referent a l’Estat Espanyol, gràcies a la formació especialitzada que s’oferirà. Un perfil professional únic que permetrà que persones d’arreu de l’Estat vinguin al municipi a formar-se en aquest àmbit. Fet que aportarà a Mont-roig i a Miami Platja projecció exterior i prestigi educatiu.

L’Institut Antoni Ballester i les empreses del sector del càmping compartiran les responsabilitats formatives del Cicle Formatiu que s’impartirà en règim d’alternança dual. Els cursos s’estructuren en mòduls professionals entre els que s’hi inclouen matèries com l’anglès tècnic, la dinamització grupal, els primers auxilis, la informació juvenil, la gestió cultural o l’empresa i la iniciativa emprenedora, entre d’altres. Amb aquest sistema, els alumnes compaginaran la formació del centre educatiu amb contractes laborals o beques als càmpings La Torre del Sol, Miramar, Playa & Fiesta, Els Prats Village i Playa Montroig. 

Imatge portada

animacio_torre_del_sol.jpg

Comparteix aquest article